Connect with us

Top Story

Tajkun VS Senke nad Balkanom 2 – koja serija Dragana Bjelogrlića vam je BOLJA?

Published

on

Dve serije iz produkcijske kuhinje Dragana Bjelogrlića obeležile su godine za nama. Prvo su domaću javnu scenu pre nekoliko godina uzdrmale Senke nad Balkanom, i nesumnjivo podigli standarde domaćeg serijskog programa na viši nivo.

Publika se vezala za likove Tanasijevića, Pletikosića, Maje Davidović, Kaluđera, i sa oduševljenjem dočekali kraj 2019. godine da bi napokon uživala u nastavku voljene serije.

U međuvremenu, Senke nad Balkanom postala je prva domaća serija koja je završila na Amazonu, a odmah za njima taj put su sledile i Ubice mog oca. Senke nad Balkanom trenutno pratimo petkom od 22.00 na Prvoj. Istovremeno, samo tri dana kasnije gledamo i drugu seriju Dragana Bjelogrlića koja je ovih dana napravila pravu pometnju.

Naravno, reč je o seriji Tajkun, uzbudljivom trileru koji prati životnu priču Vladimira Simonovića i njegovu borbu da, kao jedan od najuticajnijih poslovnih ljudi u Srbiji, u njegovom maglovitom univerzumu spletki, opasnosti, komplikovanih ljubavnih i porodičnih odnosa, bude samo običan čovek.

Pročitajte još Recenzija TAJKUN: ČESTITAMO! Srbi konačno uspeli da snime HIT TRILER! Mada, ima jednu manu…

Svaka od serija osvojila nas je na prvi pogled svojom originalnošću, produkcijskim kvalitetom koji odskače od domaćeg miljea i ponudila razlog da u ovo teško vreme karantina i samoizolacije uživamo uz male ekrane. I svaka je posebna na svoj način, a mi vas pitamo – koja je vaš izbor? Koja od ove dve serije Dragana Bjelogrlića vam je bolja i draža?

Senke nad Balkanom 2 – petkom na TV Prva od 22.00

Šest godina nakon događaja u prvoj sezoni, popularni junaci Tane i Stanko kreću u avanturu koja će baciti novo svetlo na skrivenu istoriju Balkana. U uzavreloj atmosferi društvenih i ideoloških previranja karijere se ruše i stvaraju, a tajna društva i ilegalne organizacije usmeravaju državnu politiku.

Tajkun – ponedeljkom od 20.05 na RTS 1

„Tajkun“ je triler sa kriminalističkim zapletom u kom dominiraju elementi porodične drame. U centru priče je Vladan koji je u javnosti omražen zbog bogatstva stečenog na sumnjiv način, tokom devedesetih godina prošlog veka. Godinama je iz senke upravljao svojom moćnom kompanijom ali se sve menja kada biva primoran da izađe na medijsku svetlost. On postaje progonjen čovek, prisiljen na drastične mere radi očuvanja sebe, svoje kompanije i porodice. Pored javnih i tajnih neprijatelja, Vladan je sukobljen i sa onima koji bi trebalo da mu budu najbliži. Njegov sin i budući naslednik bogatstva Bojan (Vuk Jovanović), i ostatak porodice i najbližih saradnika imaju svoje javne i tajne želje i planove, a na prividnom okupu održava ih samo Vladanovo bogatstvo koje svi žele da prisvoje. Kako biti korak ispred neprijatelja čije je lice skriveno? Kako razlikovati lojalnost od izdaje u trenutku kada prošlost traži svoj danak?https://www.youtube.com/watch?v=VqEuBWipzPQ

Advertisement