Connect with us

TV

Srbiji nikad dosta krimi serija: Stižu “MOČVARA” i “KLAN”

Published

on

Srbiji nikad dosta krimi serija. I dok se “Južni vetar” polako privodi kraju, četvrta sezona serije “Ubice mog oca” zahuktava, a drugi ciklus istorijske krimi-drame “Senke nad Balkanom” i triler “Tajkun” tek hvataju zalet, u “kuhinji” produkcijske kuće Firefly uveliko se “krčkaju” još dve nove TV poslastice za ljubitelje krimića. U pitanju su serije “Močvara” i “Klan”, čije je prikazivanje zakazano za ovogodišnju jesenju sezonu na kanalima SuperstarTV i RTS 1.

Serija „Močvara“

MOČVARA

Prva sezona od 10 epizoda serije “Močvara” snimljena je po scenariju dramske spisateljice Milene Marković, pod rediteljskom palicom Olega Novkovića. Ova napeta policijska potraga za serijskim ubicom otkriva mračne tajne iz prošlosti i uvlači junake u spirale prevara, laži i tragičnih životnih iskušenja. U uzavrelom Beogradu manijak na izuzetno surov, ritualan način ubija tri žene. Žrtve povezuje slobodan stil života i to što su majke muške dece. Sva trojica sinova nemaju očeve, o čemu odbijaju da govore.

PROČITAJTE JOŠ: Dijana Požarskaja, zvezda filma HOTEL BEOGRAD – Miloš Biković je SRPSKI SUPERMEN!

Glavni junak priče je policijski inspektor Nikola (Goran Bogdan), inače bivši huligan. On mora da se suoči sa sopstvenom prošlošću, kako bi otkrio surovog ubicu. Što mu je bliže u istrazi, Nikola je sigurniji da njega i ubicu nešto suštinski povezuje. U “Močvari” se prepliću greh i žudnja, ljubav i mržnja, ali i prijateljstvo koje počiva na zločinu i tajnama. Isto tako, ovo je priča o ljudima koji su istovremeno spasitelji i mučitelji, žrtve i dželati. Najzad, “Močvara” je i priča o gradu koji lagano tone u močvaru prošlosti.

Uz Gorana Bogdana, u seriji “Močvara” igraju: Stefan Trifunović, Boris Isaković, Dejan Dedić, Nada Šargin, Marta Bjelica, Dubravka Кovjanić, Jana Bjelica, Bojana Žirović, Miona Marković, Svetlana Bojković, Ana Franić, Tamara Dragičević, Milutin Milošević i Olga Odanović.

Serija „Klan“

KLAN

Dva provincijalna probisveta, uprkos brojnim preprekama, uspevaju da se svojim beskrupuloznim i surovim akcijama uzdignu u sam vrh podzemlja. Ubistvo Tigra, najvećeg mafijaškog bosa ovog dela Evrope, uzdrmalo je do dna srpsko podzemlje. Mnogi žele da zauzmu njegovo mesto, karte se ponovo dele, svi žele svoje parče plena i spremni su na sve da bi ga osvojili… Na marginama tog sveta, Šok (Aleksandar Dimitrijević) i Paša (Nedim Nezirović), provincijalci i ne preterano uspešni sitni lopovi, tek počinju svoju karijeru koja će ih dovesti do neslućenih visina.

PROČITAJTE JOŠ: Filmovima protiv KORONE! Stiže nam prvi online filmski festival – MOJ OFF!

Zamišljena kao dubok i do sada neviđen uvid u samo srce kriminalnih organizacija i njihovih mnogobrojnih poslova, ova savremena akciona drama furioznog ritma prati uzdizanje dva sitna kriminalca u svetu srpskog podzemlja. Režiju i scenario serije “Klan” potpisuje Slobodan Skerlić, a uloge igraju: Vladimir Кovačević, Nenad Popović, Mladen Sovilj, Ivan Zarić, Stojan Đorđević, Sava Stojanović, Uroš Jovčić, Miloš Tanasković, Miloš Petrović Trojpec, Dejan Кarlečik i Feđa Štukan.

Foto IMDb

Advertisement