Connect with us

TV

Ipak će biti EVROVIZIJE! HURRICANE NASTUPA 18. MAJA!

Published

on

Devojke iz grupe „Hurricane“ ipak će zapevati „Asta la vista“ na 65. „Evrosongu“. Naime, Evropska radiodifuzna unija je, u saradnji sa holandskim javnim servisom, saopštila da će „Pesma Evrovizije“ biti održana u subotu 16. maja, od 21.00, s ciljem da se svetu omogući da vidi predstavnike 41 zemlje i da se svi dobro zabave.

To znači da ovogodišnji „Evrosong“, koji je otkazan 18. marta zbog pandemije korone, nema takmičarski karakter, odnosno da se pobednik neće birati, a svi izvođači, među kojima su i srpske predstavnice „Harikejn“, predstaviće se iz studija u svojoj zemlji. RTS je pokazao interesovanje za prenos posebnog evrovizijskog programa, pod nazivom Eurovision: Europe shine a light, koji će okupiti sve planirane, ali i stare učesnike.

– Pokušaćemo da 16. maja ujedinimo Evropu jedinstvenim televizijskim programom – rekao je izvršni supervizor „Evrosonga“ Jon Ola Sand. – Pozivamo sve emitere koji su hteli da pošalju predstavnike na ovogodišnju „Evroviziju“ i druge članove EBU, da emituju ovu emisiju u duhu jedinstva i zajedništva.

Voditelji programa biće Šantal Jenzen, Edsilija Rombli i Jan Smit, kao što je prvobitno planirano.

Foto Promo

Advertisement