Connect with us

Top Story

JUŽNI VETAR u BROJKAMA: Od broja ispaljenih metaka ZAVRTEĆE VAM SE U GLAVI! A evo i koliko automobila su slupali MARAŠ i ekipa!

Published

on

Serija „Južni vetar“ polako se bliži kraju. Do velikog finala zakazanog za 19. april od 20.00 na RTS 1 ostalo je svega nekoliko dana. U rekapitulaciji događaja koji su obeležili završnicu na red su došle i brojke. Još jedna stavka zbog koje će „Južni vetar“ kao jedan od najuspešnijih domaćih TV projekata u poslednje vreme ostati upamćen za sva vremena.

Ono što je malo poznato jeste činjenica da je u snimanju serije učestvovalo neverovatnih 1.226 statista što je sjajan podatak budući da je za potrebe epskog spektakla kao što su „Nemanjići“ bio angažovan sličan broj ljudi. Zanimljivo je i to da su neki od glumaca stigli iz raznih delova sveta, čak i iz Gane. U seriji je inače bilo 28 stranih glumaca, a najpoznatiji među njima su Hristo Šopov (Dimitri) i italijanska zvezda Paskvale Espozito.

Južni vetar epizoda 14

Serija „Južni vetar“ je, osim u Srbiji, snimana u Sloveniji i Italiji na 89 lokacija. Tokom snimanja akcionih scena slupano je osam automobila, jedan lokal dignut je u vazduh i ispaljeno je 2.566 metaka. Samo u jednoj sceni obarač je povučen 342 puta.

Četrnaesta i poslednja epizoda televizijske serije „Južni vetar“, koju je za Radio-televiziju Srbije realizovala izvršna produkcija „Režim doo“, premijerno je na programu RTS 1 u nedelju 19. aprila od 20.05.

Pošto je eliminisao Dimitra, Vajo sa uživanjem pristaje na susret sa Marašem u prisustvu Crvenog. Ovim susretom Vajo očekuje da će postati apsolutni šef srpskog podzemlja.

Car shvata da Maraš u potpunosti kontroliše situaciju i bez trunke sumnje stoji iza svojih odluka i namera, pa donosi odluku da se povuče i prepusti Marašu mesto vođe njihovog klana.

Po dobro osmišljenom planu Maraš povlači svoj poslednji potez i sa nestrpljenjem očekuje reakciju svojih protivnika…

Uloge tumače: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Predrag Miki Manojlović, Miloš Timotijević, Hristo Šopov, Jovana Stojiljković, Aleksandar Berček, Bogdan Diklić, LJubomir Bandović, Vuk Kostić, Aleksandar Gavranić, Tamara Krcunović, Mirko Vlahović, Nikola Pejaković, Astrit Kabaši, Radovan Vujović, Aleksandar Srećković, Vahidin Prelić, Aleksandar Gligorić, Mladen Sovilj, Ivan Mihailović, Aleksandar Sano, Anita Mančić, Paskvale Espozito

Foto Promo

Advertisement