Connect with us

Top Story

EKSKLUZIVNO! IVAN BOSILJČIĆ glumi SULTANA MEHMEDA u ruskoj MEGA-BUDŽETNOJ seriji RUSKI ROB! Sa njim i zvezda BALKANSKE MEĐE – Milena Radulović (FOTO)!

Published

on

Poslednjih godina svedoci smo da je sve više naših glumaca i glumica koji su priliku za velikim projektima, ali i za statusom zvezde o kom, iskreno govoreći, u Srbiji nisu mogli ni da sanjaju, potražili u Rusiji. I u tome su i uspeli. Miloš Biković, svakako, najbolji je primer ove prakse, ali nije jedini. Tu su i Milan Marić, Miloš Timotijević, a ove godine, ako korona odustane i stvori uslove, pravo čudo na tamošnjim malim ekranima napraviće nova serija “Ruski rob” u kojoj jednu od glavnih uloga igra naš Ivan Bosiljčić.

Ivan Bosiljčić kao sultan Mehmet u ruskoj seriji „Ruski rob“

U visokobudžetnom projektu od 12 epizoda u koji je uloženo skoro dva miliona evra, a koji se snimao u Rusiji, ali i u Turskoj, uz Bosiljčića kao sultana Mehmeda, zapaženu ulogu imaće i zvezda “Balkanske međeMilena Radulović. Naše zvezde zaigraće u ovoj istorijskoj drami uz miljenika ruske publike Iliju Malakovog kog smo gledali u čuvenoj “Legendi o Kolovratu”.

Pročitaj još Gaga Antonijević – tvorac krimića “Državni službenik” i “Ubice mog oca”: Snimiću prvu srpsku seriju o vampirima!

– Mnogo se radujem što sam u timu Ivana Šurhoveckog koji kao reditelj potpisuje “Ruskog roba”. Njegov “Kolovrat” bio je film po svim svetskim standardima. Sa kolegom Ilijom Malakovim sam već sarađivao na serijalu o Kazanovi, a odmah posle toga produžio rad na ovoj seriji. Drago mi je da smo snimali bez prekida. Samo smo u jednom trenutku zamenili Petrograd Istanbulom. Posebno me je obradovalo to što sam u inostranstvu imao priliku da sarađujem sa našom sjajnom glumicom Milenom Radulović – poručio je svojevremeno Bosiljčić, govoreći o seriji čija premijera rusku publiku očekuje do kraja ove godine na tamošnjem Kanalu 1.

Pročitaj još Objavljen spot za naslovnu numeru serije TAJKUN – Pogledajte VIDEO za pesmu KUĆA IZLAZEĆEG SUNCA!

Ruski rob – priča o ljubavi, odvažnosti, odanosti i patriotizmu

Milena Radulović u ruskoj seriji „Ruski rob“

Radnja serije smeštena je u Evropu na prelasku iz 16. u 17. vek i prati životnu priču kozaka Aleha (Ilija Malakov) koji po volji svog oca iz Rusije odlazi u daleki svet da bi se poklonio grobu Device Marije. Put ga navodi na dvor osmanskog sultana (naš Ivan Bosiljčić) gde pada u ropstvo i postaje turski janjičar. Ipak, nema te tvrđave koja može zadržati Kozaka, te će Aleh učiniti sve da povrati svoju slobodu, ostvari očev zahtev i vrati se u domovinu. Naravno, tokom te borbe upoznaće i čari ljubavi, a da li će devojka koja je osvojila njegovo srce biti upravo prelepa Zulfija koju igra naša Milena Radulović, saznaćemo uskoro.

Zanimljivo je da je za snimanje serije korišćena scenografija Netfliksovog serijala “Uspon Otomanskog carstva” u Istanbulu, iako je Mars Media, koja potpisuje i Bosiljčićev projekat “Hotel Rusija”, u Rusiji imala mnogo praktičniji i jeftiniji izbor.

Pročitaj još Miloš BIKOVIĆ o seriji JUŽNI VETAR: Prljave duše poput MARAŠEVE – najteže se ČISTE!

– Prva smo ruska kinematografska grupa koja je koristila ovaj set. Proveli smo tamo dva meseca, i zaista smo bili fascinirani Netfliksovim ulaganjem u scenografiju. Istina je da smo i u Rusiji imali setove koji su mogli da posluže ovoj svrsi. Pre svega, tu mislim na onaj koji se koristio za seriju “Sultan mog srca”. Međutim, problem je bio što se radnja te serije mahom odvijala u eneterijeru, budući da je reč o melodrami, dok se naša u skoro 70 odsto scena odvija na ulicama Istanbula. Zbog toga nam je više odgovarao Netfliksov eksterijer koji je vrhunski osmišljen do najsitnijeg detalja” – otkriva producentkinja serije Elena Denisevič.

Ivan Bosiljčić kao sultan Mehmet u ruskoj seriji „Ruski rob“

Ogromna međunarodna glumačka postava

Kasting za seriju bio je jedan od najvećih izazova za produkciju, budući da u “Ruskom robu”, osim srpskih i ruskih učestvuju i osetijski, jermenski, azerbejdžanski, gruzijski i glumci iz Litvanije.

Pročitaj još FILM I TV saznaje: JUŽNI VETAR spreman za RUSIJU!

– Video testovi za krajnji izbor trajali su šest meseci, gotovo svakog dana. To je sasvim očekivano kada u samom scenariju imate toliko mnogo različitih nacionalnosti. Ova serija ostaće upamćena i po tome što prema scenariju, više od 200 glumaca ima bar neku repliku. I pored toga imate statiste. Bio je ogroman zadatak pronaći glumca za svaku od uloga – kaže Denisevičeva, dodajući da su se za Rusiju iz perioda Borisa Godunova (njega u seriji glumi još jedan velikan ruskog glumišta Artur Ivanov), odlučili jer je to bilo doba istinskih heroja, velikih ljubavi i iskrenog patriotizma – nečeg što se, kako smatra producentkinja serijala, danas viđa samo u istorijskim spisima.  

Pročitaj još RECENZIJA: Zašto je “Južni vetar” ODUVAO publiku, ali i domaću TV PRODUKCIJU

Foto Mars Media

Advertisement