Connect with us

Featured

ŠTA gledati posle JUŽNOG VETRA? TOP 7 domaćih serija kao ZAMENA za SERIJU GODINE! Plus REPRIZE

Published

on

Bez obzira na trenutnu situaciju u svetu i činjenicu da se zbog koronavirusa život na planeti zaustavio na neodređeno, za domaću TV produkciju neoprostiv je propust to što je, u trenutku kada se televizija uz internet smatra najtraženijom vrstom medija, ponuda sadržaja SIROMAŠNIJA NEGO IKAD. Da nije nekoliko serija koje brane zastave branše, COVID-19 konferencija tokom dana, informativnih emisija i ZADRUGE koja se uprkos svemu još ne predaje, gledaoci bi bili osuđeni na to da posle deceniju ili dve – čitaju knjige. Šalu na stranu, čitanje je, naravno, sjajna stvar, ali knjige nisu sada tema, već ono što prosečni Srbin može da radi pred ili sa svojim TV uređajem u doba korone, a da ne podrazumeva brisanje prašine sa istog ili stavljanje novog miljea.

Pročitaj još Da li je CAR UMRO? Miloš Biković odgovara na najvažnije pitanje finala serije JUŽNI VETAR! Šta vi mislite?

U nedelju 26. aprila, navršava se tačno sedam dana otkako smo na Prvom programu RTS-a pogledali definitivno najveći ovogodišnji hit, barem kada je reč o serijskom programu. Naravno, reč je o „Južnom vetru“ koji je bez imalo sumnje bio sjajna zabava za višemilionski auditorijum u ova teška vremena. Međutim, ispostavilo se, da ono što nam je preostalo kada je „Južni vetar“ oduvao svoje više podseća na pustoš posle uragana nego na ozbiljnu TV ponudu.

U odsustvu živog programa i zabavnih emisija (a i sa njima je to više jad nego program) moraćemo da se oslonimo na nekoliko serija u finalnoj trci, školovanje na daljinu i repriziranje onoga što smo propustili. Srećom, izgleda da korona karantin neće još dugo trajati, pa će se TV produkcija napokon pokrenuti i bar nam za jesen ponuditi nešto kvalitetnije i NOVO. A sada da se pozabavimo domaćim serijama koje možemo gledati posle JUŽNOG VETRA!

1. TAJKUN – Superstar TV (nedelja, 21.00), RTS 1 (ponedeljak, 20.15)

Serija „Tajkun“ Dragana Bjelogrlića jedan je od retkih blistavih primera domaće TV produkcije koji će nas zabavljati narednih nedelja. Projekat visokog kvaliteta, sjajne priča čija se radnja tek komplikuje i vodi ka uzbudljivom finalu obećava nam dobar TV provod na dva gore navedena kanala, baš još neko vreme budući da nije preostalo mnogo epizoda do kraja serije – svega tri. To znači da smo mirni do sredine maja, a do tada će već i korona popustiti, pa ćemo malo lakše podneti dane koji slede.

Pročitaj još JUŽNI VETAR FINALE Miloš Biković konačno otkrio: JUŽNI VETAR 2 stiže u februaru 2021! A evo i kad druga sezona SERIJE

2. ŠVINDLERI – vikendom na RTS 1 od 20.05

Ono što nam je prvo zapalo za oko kod serije „Švindleri“ jesu odlična režija, sjajna kamera i gluma koja oduzima dah, i to celokupne glumačke postave. Iako nam je sasvim jasno da temom i stilom apsolutno nemaju dodirnih tačaka, ima nečeg tarantinovskog u „Švindlerima“ zbog čega su nam se na prvo gledanje dopali, iako priči treba još malo vremena da uzme pun zamah. Ono što nam malo nedostaje jeste upravo taj palanački duh koji kao da je suspregnut scenografijom, ali sa ovom serijom ćemo rizikovati – i pustiti je da nas sa još nekoliko epizoda povede u uzbudljivu TV avanturu.

3. UBICE MOG OCA 4 – Nova S,  22.00, ponedeljak

Slaba vajda od procedurala koji ulazi u sam finiš – a kao da je juče počeo. U ponedeljak 27. aprila gledamo pretposlednju epizodu. Srećom, već je poznato da nam slede bar još dve sezone, što nam daje nadu da će se druženje sa Ubicama nastaviti kroz koju godinu, ali SADA kad su najpotrebniji, ostavljaju nas na milost i nemilost bolnoj praznini. Dakle, Ubice, hvala – šteta što niste potrajali duže.

Pročitaj još Miodrag Radonjić o svom liku iz serije JUŽNI VETAR: BAĆA je kao MAJONEZ – NEZDRAV, a SVI ga VOLE!

4. PREŽIVETI BEOGRAD – Subotom u 22.00 na PINK TV

Zgode i nezgode najboljih drugarica koje dele dobro i zlo studentskog života i odrastanja u Beogradu ono je što nas uvek sjajno razonodi iz vikenda u vikend. Istina, snimanje serije, trenutno je prekinuto, ali raduje nas makar podatak da snimljenog materijala još ima te ćemo bar još neko vreme uživati u novim epizodama u dobro znanom terminu.

5. SENKE NAD BALKANOM 2 – PRVA, 21.50, petak

Ni druga sezona sjajne serije Dragana Bjelogrlića, koju gledamo drugi put na TV Prva (već smo je odgledali na Novi S ranije) neće još dugo biti prisutna na našim malim ekranima. Kao što je poznato druga sezona ima 10 epizoda, što znači da nam preostaju još dve nedelje uživanja u predratnim pričama u bivšoj Kraljevini Jugoslaviji.

6. IGRA SUDBINE – PRVA, 21.15, od ponedeljka do petka

Ovo je jedina serija koja će, kako sada stvari stoje, nadživeti koronu, barem ovaj prvi prolećni talas. Kako smo već ranije saznali, epizoda ima sasvim dovoljno do kraja sezone, a sigurni smo da će nove avanture Ade Kanački i njenih sinova biti tražena roba i kad se završi aktuelni ciklus, te će nam se vratiti brže-bolje. Do tad uživamo od ponedeljka do petka svake večeri uz Prvu i IGRU SUDBINE.

Pročitaj još VUK KOSTIĆ o ulozi u seriji JUŽNI VETAR: Obožavam SPARTU! Napravili smo NEGATIVCE ZA LEKTIRU!

7. TATE – PRVA, radnim danima u 20.05

Sat pre „Igre sudbine“ na Prvoj svake radne nedelje, čak i ponedeljkom startuje domaća serija „Tate“ koja nas na komičan način vodi u svet očinstva ili što bi se reklo – muškog roditeljstva. Zabavna, lagana i pitka porodična priča za one kojima ovaj žanr odgovara (iskreno, mi nismo među njima) sigurno će biti odličan izbor za kraj dana, koji je, kako smo već navikli rezervisan za policijski čas.

https://www.youtube.com/watch?v=4u6qsXQ8Zyc

REPRIZE

Toga na našim kanalima kada je reč o domaćim serijama nikada nije manjkalo, te trenutno na Prvoj gledamo stare epizode uvek zabavnog tandema „Andrija i Anđelka“, a po završetku aktuelne sezone „Urgentnog centra“ pratimo i reprizu ove serije. Takođe, u opticaju je i „Moj rođak sa sela“, a ako korona potraje sigurni smo da ćemo dogurati i do „Boljeg života“. Makar na TV.

Foto Promo

Advertisement