Connect with us

Preporuke

Emisija dana – utorak, 5. maj: UPITNIK (RTS 1, 21.05)

Published

on

Novo izdanje emisija “Upitnik” (RTS 1, 21.05), autorke i voditeljke Olivere Jovićević, posvećeno je izborima u junu i političkom životu posle ukidanja vanrednog stanja.

Na sastanak dela opozicije sa predsednikom Srbije i Srpske napredne stranke pozvane su sve stranke koje su najavile učešće na izborima.

Prema sajtu RIK, dosad je predato devet lista za parlamentarne izbore: Aleksandar VučićZa našu decu, Ivica DačićSPSJSDragan Marković Palma, Vojislav ŠešeljSrpska radikalna stranka, Savez vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor, Aleksandar ŠapićPobeda za Srbiju, Za Kraljevinu Srbiju, Ujedinjena demokratska Srbija, Srpska stranka Zavetnici i koalicija oko Muamera Zukorlića.

Osim datuma izbora postoje još neke nepoznanice kao što je izbegavanje gužve i održavanje fizičkog odstojanja zbog virusa tokom prikupljanja potpisa, predaje liste, ali i na samom danu glasanja. Očekuje se zato da se preduzmu posebne zdravstvene mere tokom izbornih radnji, kao i na samom danu glasanja.

Ipak, to nisu jedini problemi. U podeljenom društvu i međusobnom optuživanju u vanrednom stanju, postavlja se pitanje kako će izgledati onda izborna kampanja? Šta kažu istraživanja? Kakve će poruke u izbornoj kampanji slati vlast, a kakve opozicija? Da li je poznata strategija dela opozicije koja je najaviila bojkot?

O tome govore Marko Uljarević, Ipsos stratedžik marketing, Bojan Klačar, Cesid, i Zoran Panović, Demostat.

Foto RTS

Advertisement