Connect with us

Preporuke

Emisija dana – petak, 15. maj: Tri boje zvuka (RTS 1, 00.05)

Published

on

Četvrtu sezonu emisije „Tri boje zvuka“ završavamo u različitim bojama izuzetnog gitarskog zvuka pop i rok muzike. Gledaoci će imati priliku da čuju sjajne domaće muzičare, Nikolu Vranjkovića i grupu „Magic Bush“, kao i predstavnike svetske muzičke scene, italijanski sastav „40 Fingers“.

Na jednu od bina dolazi poznati kvartet akustičnih gitara „40 Fingers“. Iako je njihov koncert na beogradskom „Gitar art“ festivalu ove godine nažalost bio otkazan zbog situacije sa epidemijom virusa, prethodno su uspeli da snime nastup u emisiji „Tri boje zvuka“. Gledaoci će imati izuzetnu priliku da čuju izvođenja uživo nekih od njihovih instrumentalnih obrada svetski poznatih hitova koje su ih proslavile.

Nastupiće i jedan od predstavnika savremenog alternativnog pravca u rok muzici, Nikola Vranjković. Poznat kao muzičar, pesnik, gitarista i muzički producent, iza sebe ima dve zbirke pesama i nekoliko albuma koje je snimio sa „Block Out“ bendom, kao i samostalno. Dosledan svom stilu, a opet dovoljno raznovrstan, Vranjković sa svojim bendom donosi energične i emotivne numere, dobro poznate njegovoj vernoj publici.

Foto RTS

Advertisement