EKSKLUZIVNO! Prvi kadrovi iz serije TAJNA VINOVE LOZE: Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković u melodrami koju ćete obožavati!

Tajne vinove loze epizoda 18

Serija “Tajna vinove loze” bila je prva domaća serija koja je počela da se snima posle ukidanja vanrednog stanja. Mada su bili u dvanaestom danu snimanja pre proglašenja epidemije korona virusa, ekipa je odmah obustavila rad. Skoro dva meseca kamere su bile isključene, da bi sredinom marta Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković, kao glavni akteri ove romantične sage, ponovo stali pred njih.

PROČITAJTE JOŠ: Branislav Lečić bi voleo da glumi ARKANA – Bio bi to SJAJAN FILM! I Ceca smatra da bio ON bio PRAVI IZBOR!

– U nastavku snimanja svi moraju da prođu dezinfekcione barijere i niko ne može da uđe na set ako nema masku i rukavice. Sva vozila, prostorije i oprema se dezinfikuju. Sreća je što imamo studio od 1.500 metara kvadratnih, pa se ljudi retko sreću – rekao je za “TV novosti”, direktor projekta Marko Mandić.

Veliki studio opremljen je bogatom scenografijom, koja dočarava enterijere, ali i eksterijere, i koju je bilo poduhvat napraviti. Serija će biti snimana i na raznim lokacijama u Srbiji.

Vojin Ćetković i Milica Zarić u seriji Tajna vinove loze

– Pošto se radnja dešava na severu i jugu, prilagodili smo tome i dve jednake ekipe koje paralelno rade. Jedni su smešteni na jugoistoku Srbije, u Rajačkim pimnicama, a drugi su u Subotici. Glavni reditelj i umetnički direktor projekta je Marko Manojlović, koji režira “severni deo” priče, a za “južni” je zadužen Kosta Đorđević – objašnjava Mandić. – Pisac scenarija je Mirjana Bobić Mojsilović, a filmski jezik su mu udahnuli Ivan Mitrović i Marko Popović, kao i nekoliko mladih pisaca. Naziv serije je “Tajne vinove loze”, što znači da ih ima mnogo. Na početku zatičemo komplikovanu situaciju, a potom se vraćamo više od 20 godina u prošlost tražeći uzroke takvog stanja. Junake su spojili vinograd i vino, a neverovatnim sledom događaja životni putevi su im se ukrstili. Priča prevazilazi okvire vinograda i zadire u ljudske odnose.

PROČITAJTE JOŠ: HIT! Sloboda Mićalović i u seriji dobija BLIZANCE! Otkrijte šta nam donosi TREĆA SEZONA serije URGENTNI CENTAR!

Više od sto glumaca igra u seriji. Vojin Ćetković je glavni glumac u severnom, vojvođanskom delu ekipe, a Sloboda Mićalović je glavni lik na jugu. Uz Ćetkovića igraju Milica Zarić, Miodrag Krivokapić, Anita Mančić, Nebojša Milovanović, Vanja Nenadić i drugi. Pored Slobode su Dara Džokić i Marko Vasiljević, a likove koji povezuju sever i jug tumače Aleksandar Đurica i Jovo Maksić.

U planu je snimanje 36 epizoda koje će trajati oko 45 minuta. Trenutno je urađen najveći deo prve dve epizode. Serija “Tajne vinove loze” trebalo bi da bude emitovana na jesen, radnim danima, najpre na kanalu Superstar a onda i na nekoj od pet nacionalnih televizija.

Foto Promo