Connect with us

FILM

Branislav Lečić bi voleo da glumi ARKANA – Bio bi to SJAJAN FILM! I Ceca smatra da bio ON bio PRAVI IZBOR!

Published

on

Glumca Branislava Lečića, posle duže pauze, ponovo ćemo gledati na malim ekranima. Ovog puta u seriji Kralj, u kojoj će na predlog reditelja Zdravka Šotre igrati rolu Nikole Pašića. Kao što znamo, serija je rađena po knjizi Vuka DraškovićaAleksandar od Jugoslavije, a kako otkriva Lečić – uprkos tome što nema velikih fizičkih sličnosti sa čuvenim srpskim diplomatom, rad na ovoj ulozi za njega je bio veliko zadovoljstvo.

Pročitaj još Estradne zvezde i političari utrkuju se za uloge u filmu JUŽNI VETAR 2!

– Kada se formirala prva Jugoslavija, odnosno Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca, Pašić je igrao jako važnu ulogu. Činjenica je da je većina naroda koji su se združili imala svoje nacionalne ili verske stranke, a Srbija je imala dve demokratske partije – Radikalnu i Demokratsku. Pašić sa ogromnim iskustvom političara, i to parlamentarnog tipa, je čovek koji je svakako imao šta da kaže. Serija sama po sebi predstavlja jednu vrstu edukacije, što mi se veoma dopada – ističe Lečić i dodaje da nikada nije lako tumačiti istorijske likove.

Pročitaj još HIT! MILOŠ BIKOVIĆ bi voleo da igra ARKANA, CECA želi VUKA KOSTIĆA u ulozi pokojnog supruga!

– Na neki način to je veće opterećenje zato što, ipak, postoji neko sećanje na njih, kao i zapisi. Tu glumački nije cilj da se postigne neka potpuna verodostojnost jer to vreme nosi svoje obeležje. Naravno da će se reditelj i cela ekipa potruditi da u boji, slici, kameri, tonu, pristupu, objektima, to ipak bude vreme koje mi tumačimo. Mora da se ispoštuje duh tog vremena uz neki moderni senzibilitet koji je neophodan zarad percepcije”, zaključio je Branislav Lečić.

Pročitaj još Evo ko će glumiti KRALJICU MARIJU u seriji KRALJ!

Ime poznatog glumca, ovih dana, međutim, pominjalo se u vezi sa još jednom ulogom, koja bi mu prema mišljenju naše folk zvezde Svetlane Cece Ražnatović odlično legla. Naime, nakon što je Miloš Biković izjavio da bi glumio Željka Ražnatovića Arkana, Ceca je rekla da bi tu rolu na pravi način mogli da donesu samo Vuk Kostić i Branislav Lečić. Malo je poznato da je Arkan Lečiću već nudio da u filmu dočara njegov lik, i da se glumcu to učinilo kao veoma zanimljiva ideja.

Pročitaj još ŠOK! Evo koliko je LANE GUTOVIĆ zarađivao PO EPIZODI u seriji BELA LAĐA! I Šojić bi mu pozavideo…

–  Arkan i ja se nismo družili, ali me je u jednom trenutku zvao i ponudio to. Tražio sam da pročitam scenario koji nikada nisam dobio, i tu je sve stalo. Rekao sam mu da je njegov život jako interesantan i da bi bio dobar film. Ne znam koje godine tačno je to bilo, ali tada je bio u najvećoj snazi, nekih godinu dana pre nego što je ubijen – rekao je on.

Foto Promo

Advertisement