Connect with us

Featured

EKSKLUZIVNO Roman Majetić, autor CRVENOG MESECA otkriva za FILM I TV: Junaci ISTINA I LAŽI dobili glavne uloge u seriji JUGOSLOVENKA!

Published

on

Na svega nekoliko epizoda od finala jedne od najpopularnijih televizijskih serija koju smo gledali tokom prethodnih meseci, istorijske telenovele „Crveni mesec“ (Pink), autor ovog projekta i reditelj Roman Majetić, otkriva nam da nas u poslednjim epizodama očekuju veliki preokreti. Naročito za glavne junake Sofiju Bauman i Nikolu Stanimirovića, koje tumače glumica Ivana Dudić i njen kolega Miloš Đurović.

Pročitaj još Vuk Kostić piše scenario za film o proboju SOLUNSKOG FRONTA! Prvi svetski rat kao inspiracija za PUKOTINU

Upravo ova dešavanja biće polazna tačka radnje spinofa Crvenog meseca, serije „Jugoslovenka“, u kojoj ćemo Sofiju kao sponu između dve priče, kako to otkriva Majetić u ekskluzivnom intervjuu za portal Film i TV, videti potpuno izmenjenu usled burnih događaja koji će je uskoro zadesiti.

Međutim, to nije jedina ekskluziva koju nam je otkrio autor najgledanijih telenovela na ovim prostorima. Naime, za naš portal Roman Majetić potvrdio je naša ranija saznanja i obznanio da ćemo u glavnim ulogama serije Jugoslovenka gledati upravo junake serije „Istine i laži“ – Janu Milić Ilić, Zorana Pajića, Stefana Buzurovića i Dušana Kaličanina.

– Tako je, sva ta imena koja ste izgovorili, i još mnoga druga pojaviće se u seriji „Jugoslovenka“ i tumačiće glavne likove. Sada već otvoreno mogu potvrditi. Uz Ivanu Dudić kao Sofiju, koja više neće biti ona naivna nevina devojčica iz „Crvenog meseca“, oni će biti veliki doprinos „Jugoslovenki“ – otkriva Majetić, dodajući da je radnja spinofa smeštena dve godine nakon dešavanja iz originalne serije, i posle povlačenja srpske vojske preko Albanije na Krf.

Pročitaj još EKSKLUZIVNO Film i TV SAZNAJE – Snimanje BESE od 15. septembra! Druga sezona JOŠ RASKOŠNIJA – strani glumci, autori i brojne lokacije u Evropi

– „Crveni mesec“ oslikao je jednu epohu koja, nažalost, polako počinje da nestaje. U njoj su vladali čast i viteštvo. U novom svetu tih odlika sve je manje.  „Jugoslovenka“ nam na mali ekran donosi period u kom nastaju korupcija i sve odlike društva koje postoji i danas. Upoznaćemo staru beogradsku porodicu Pavlović, koja pripada nekom starom vremenu i Ristiće koji su tipični predstavnik novog doba. Sofija Bauman, kao jedan od glavnih likova, spona je koja ih povezuje. Sofija je ta Jugoslovenka. Dešavanja koja nas očekuju do kraja serije „Crveni mesec“, a koja ne mogu da otkrivam da gledaocima ne bih kvario užitak, Sofiju će u „Jugoslovenki“ potpuno promeniti. Biće to potpuno druga žena. Uključiće se u politiku, i to će postati njena nova misija – otkriva autor serije „Jugoslovenka“, tvrdeći da će ovaj projekat biti mnogo veća serija od „Crvenog meseca“.

– Za temu nećemo imati ljubavnu priču u stilu Romea i Julije kao u „Crvenom mesecu“. Biće to više saga o dve porodice, od kojih će svaka biti slika jednog vremena – onog kog više nema, i onog koje tek nastaje usled velikih društveno-političkih promena. Naravno, biće tu i ljubavi, i to još više. Imaćemo nekoliko paralelnih ljubavnih priča, ali akcenat će, ipak, biti na istorijskim okolnostima koje su usledile nakon Prvog svetskog rata, zaključno sa 1921. godinom. Ovaj period u vladavini Aleksandra I Karađorđevića, kada je on bio regent prestolonaslednik Kraljevine Srbije i kraljevine SHS smatram njegovim najplodnijim periodom, i zato sam upravo ovaj deo njegove vladavine, u saradnji sa istoričarem Nikolom Giljenom, i odabrao za vremensku odrednicu „Jugoslovenke“. Sve posle toga vidim kao veliki sunovrat, kom ćemo, možda, na kraju serije podariti neki epilog, ali će akcenat biti na ovim važnim godinama – poručuje Majetić, otkrivši nam još nekoliko veoma važnih informacija o njegovoj novoj seriji.

Pročitaj još EKSKLUZIVNO (FOTO) Otkrivamo SVE o novoj seriji Marije Bergam i Viktora Savića – 12 REČI!

Roman Majetić, autor najpopularnijih domaćih telenovela

– „Jugoslovenka“ će imati 140 epizoda. Snimanja od 1. jula počinju na Hvaru, i to je za mene jedna veoma fascinantna činjenica. Prvo, sa političke strane – prvi put, jedna potpuno  srpska serija snima se u Hrvatskoj. Drugo, sa ekonomskog gledišta – za nas je mnogo jeftinije bilo da Hvar sa svim svojim prelepim lokacijama i napuštenim selima dočara Krf, nego da se serija snima u Grčkoj gde su cene za snimajući dan mnogo ozbiljnije. Treća veoma važna stavka je ta da se stranim producentima na neki način poruči – trebaju vam lokacije za mediteranske scene? Pa upečatljiviji Mediteran nećete naći od onog koji vam nude Hvar, Lastovo i Brač. Te mirise i ambijent u Grčkoj ćete teško naći. Zato mi je drago što se „Jugoslovenka“ snima baš na Hvaru – poručuje Majetić, dodajući da će u Hrvatskoj biti snimljeno prvih 40 epizoda, te da će se radnja posle 17. avgusta premestiti u Šimanovce, u studio RTV Pink, gde se već  u ovom trenutku adaptira nova scenografija za seriju „Jugoslovenka“.

Pročitaj još Branislav Lečić bi voleo da glumi ARKANA – Bio bi to SJAJAN FILM! I Ceca smatra da bio ON bio PRAVI IZBOR!

– Samo za „Crveni mesec“ bilo je pripremljeno više od šest i po hiljada fasada. Sada se to sve prilagođava novom projektu, prefarbava, rekonstruiše, kako bismo dobili jedno potpuno novo okruženje. Dodatno, čak ni u nastavku, to neće biti samo scene u studiju. Snimaće se i na drugim lokacijama zahvaljujući čemu će „Jugoslovenka“ biti jedan veliki projekat od nacionalne važnosti ne samo za Srbiju, već i za region. U samom nazivu serije ima nečeg škakljivog što mnoge u političkom smislu asocira na pesmu Lepe Brene „Jugoslovenka“ koja je u Hrvatskoj loše prošla kod navodnih velikih patriota koji su je na Breninom koncertu u Zagrebu na kraju prvi pevali u glas sa pevačicom. Serija „Jugoslovenka“, međutim, potpuno objektivno pristupa našoj zajedničkoj istoriji, zbog čega sam siguran da će i kod publike u Hrvatskoj i van granica Srbije uopšte, biti veoma dobro primljena – zaključuje Majetić.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement