Naslovna Top Story Gordan Kičić posle filma REALNA PRIČA predstavlja i seriju MAMA I TATA...

Gordan Kičić posle filma REALNA PRIČA predstavlja i seriju MAMA I TATA SE IGRAJU RATA! Premijera OVE JESENI na RTS!

Piše Dijana Maksimović

Onima kojima se dopalo ostvarenje Gordana KičićaRealna priča“, obradovaće vest da će od jeseni gledati i igranu seriju, rađenu od delova pomenutog filma i naknadnih epizoda a koja će nositi naziv “Mama i tata se igraju rata“. Kičić je režirao i seriju (pet epizoda) i u njoj tumači glavnog junaka Veljka Radisavljevića.

Pročitajte još Vuk Kostić – KORIDOR 92 je film o OBILIĆIMA 20. veka!

– “Realna priča” je poseban projekat  za mene jer nikada nisam bio na svim pozicijama u jednom filmu. To je projekat koji sam dosta dugo spremao što je sa jedne strane otežavajuća okolnost  a sa druge i prednost, jer sam  imao priliku da tokom tog vremena ozbiljno anticipiram na koji način ću pristupiti tom poslu. Rediteljski posao je u ovom slučaju bio malo i komplikovan jer nisam mogao da napravim pravu distancu između apsolutnog reditelja i glumca (jer sam bio na tim pozicijama). Međutim, data mi je prilika da se kao reditelj stavim u poziciju priče glavnog junaka  i mislim da je ta pozicija nekako drugačija. Očigledno da je i ovaj projekat početak moje rediteljske karijere – jednom prilikom izjavio je Kičić.

Pročitajte još Konačno! Kompletiran kasting za KOŠARE! Uz Miloša Bikovića – NIKOLA KOJO, Mladen Sovilj, Miloš Samolov i Milena Radulović!

Paralelno je od dela filma i naknadnih epizoda, napravljena i serija od deset epizoda.

– Serija će se zvati „Mama i tata se igraju rata” i biće prikazana od jeseni na RTS. Pet epizoda sam ja režirao, a drugih pet Vlada Tagić, koji je gledaocima poznat po seriji „Jutro će promeniti sve“. Priznajem da je veliko zadovoljstvo kada ste u projektu samo glumac, a kada ste na setu paralelno i glumac i reditelj, onda vam mozak radi na potpuno čudnim transferzalama. U svakom trenutku morate da budete spremni, a pre toga je nephodna studiozna priprema – otkrio je glumac.  

Pročitajte još  Miloš Biković OTKRIVA – Morao sam da se BORIM za Maraša! Na kastingu bili PETAR STRUGAR, ALEKSANDAR RADOJIČIĆ i PETAR BENČINA!

Kičić se uspešno oprobao i kao voditelj u zabavnim emisijama „Luda noć” i „Najbolji orkestri Srbije”.

– Ne mogu da kažem da mi voditeljstvo nije blisko ali sa druge strane bolje se osećam u glumi. Jednostavno, tu govorim u tuđe ime jer su to likovi a u emisiji morate da budete zabavni i govorite u svoje ime. Emisije su dobro prošle kod gledalaca. Publika je stvarno volela „Ludu noć” a nas četvoro (Marko Živić, Marija Veljković i Dragana Kosjerina) imali smo dobru dinamiku.

Poslednjih godina mnoge Kičićeve kolege se okreću ruskoj kinematografiji. Glumac, koji je završio rusku gimnaziju i sa obzirom da prilično dobro zna ruski jezik, očekuje da se pre iili kasnije i sam oproba na ruskom tržištu.

Pročitajte još Petar Benčina za FILM I TV o serijama TRI MUŠKARCA I TETKA i JUŽNI VETAR – MARAŠ mi nije bio SUĐEN!

Nepisano je pravilo da ukoliko želite da snimite neki projekat do kog vam je veoma stalo, najlakše ćete to uraditi ako imate sopstvenu producentsku kuću.

-To je nekakav logičan sled događaja. Definitivno je nama, na neki način, lakše ako uspemo u producentskom smislu da „isteramo” te projekte, jer nas ljudi poznaju. Znamo i šta je neophodno da se snimi jedan dobar projekat. Mislim da to dolazi sa godinima. Mada sam ja već sa 33 godine radio „Ustaničku ulicu“, film koji je nesvakidašnji i veoma zanimljiv – zaključuje glumac.

Foto Promo

Čekirajte Obavezno

HIT! Prvo KOŠARE, a sada i ŽETVA! Miloš Biković snima još jedan FILM o stradanju SRBA na KOSOVU!

Miloš Biković ove godine ima uloge u, po mnogima, najznačajnijim srpskim filmovima "Košare" i "Žetva". On ih i sam smatra takvim jer...

Aleksandar Radojičić za FILM i TV otkriva sve o filmu i seriji KOŠARE – Osećam se kao da sa BIKOVIĆEM SLUŽIM VOJSKU!

Piše Jovana Vukašinović PROČITAJTE JOŠ I Ognjen Amidžić u seriji PEVAČICA! A evo KOGA će GLUMITI poznati voditelj! Nećete...

I Ognjen Amidžić u seriji PEVAČICA! A evo KOGA će GLUMITI poznati voditelj! Nećete VEROVATI!

Glumačkoj ekipi serije "Pevačica" pridružio se i Ognjen Amidžić, a voditelj će igrati sebe, pa će, prema scenariju, u svojoj emisiji intervjuisati...

Serija PEVAČICA: EVO ko će igrati Jeleninu SVEKRVU – vračaru ZORICU, a KO će biti SAŠA POPOVIĆ!

Nataša Ninković prihvatila da igra Zoricu Marjanović. Ona je izvrsna glumica koju nikad nismo gledali u ulozi vračare, kaže Gaga Antonijević o...

Igra sudbine 123. epizoda – petak, 7. avgust (Prva, 21.10): Nada priznaje Strahinji – TRUDNA SAM!

Pročitajte još VUK KOSTIĆ glumi LEGIJU u seriji PORODICA? Za Film i TV demantovao – PEVAČICA, KOŠARE, DRŽAVNI SLUŽBENIK… sve je IZMIŠLJOTINA!