Connect with us

Preporuke

Serija dana – nedelja, 12. jul: Ubistva u Beču (Epik drama, 21.00)

Published

on

Pobeći, barem putem TV ekrana, od stvarnosti kojom trenutno vlada korona virus ne zvuči kao loša ideja. Pogotovo ako je destinacija za bekstvo Beč sa početka 20. veka. A tamo, u žarištu filozofije, nauke i umetnosti, i vrtlogu kultura sa istoka i zapada, ljubitelje krimi drama čeka Maks Liberman (Metju Bird).

Pročitajte još Bogdan Diklić – JOŠ ŽALIM što nisam igrao MIŠKA u filmu KO TO TAMO PEVA!

Mladi učenik legendarnog psihoanalitičara Sigmunda Frojda. Uz pomoć policijskog inspektora Oskara Rajnharda (Jurgen Maurer) on razotkriva mehanizme neobičnih zločina na ulicama veličanstvene prestonice bivše Austrougarske. Ovaj dvojac šerlokovskih manira, spreman je da kroz trodelni serijal „Ubistva u Beču“ (od 12. jula nedeljom od 21.00 na kanalu Epik drama) istražujući neke od najintrigantnijih smrti u Beču tog vremena, zabavom za „vijuge“ ispuni letnje dane domaće TV publike.

Da će ta zabava biti visokog kvaliteta garantuje činjenica da seriju potpisuje proslavljeni scenarista Stiv Tompson u čijem portfoliju su naslovi poput „Šerloka“, „Moći iz senke“ i „Jerihona“. Tako ćemo se već u prvoj epizodi susresti sa ubistvom mladog medijuma koje se na prvi pogled može nazvati paranormalnim budući da će metak iz tela ubijenog – nestati. Maks i Oskar istraživaće groteskne serijske zločine povezane sa austrijskim nacionalistima koji ne kriju mržnju prema imigrantima u Beču, a put će ih na kraju odvesti do grupe kadeta vojne škole koji u slobodno vreme praktikuju sadizam i opasne umne igre.

Pročitajte još Miodrag Radonjić: U nastavku filma JUŽNI VETAR upoznaćete BAĆU kakvog dosad niste videli!


– Preplićući zločin i neobične psihološke profile i fenomene „Ubistva u Beču“ okupiraju sve instinkte dobrog TV detektiva, spremnog da pred malim ekranom sa uživanjem „preznoji“ mozak. Mada nisam studirao medicinu kao Maks, već englesku književnost, veliki broj radova koje sam pisao na fakultetu za temu je upravo imao Frojdova izučavanja. Psihologija me zanima još od srednje škole, a osim što sam kao i Maks pročitao gotovo sve Frojdove radove, sa njim delim i smisao za humor. Dodatno, poput njega, volim da „guram“ nos gde mu nije mesto. Zbog toga smatram da bih bio odličan u rešavanju zločina. Mada će vam moji prijatelji reći da bih bio bolji u osmišljavanju istih. Često mi prebacuju što kad odem kod nekoga u goste brzo počnem da preturam po njegovim fiokama i životu. Nije ni čudno što mi se to toliko dopala ova serija – poručuje Metju Bird koji je da bi „ušao“ u svoj lik, u Beč gde je snimana serija otišao nekoliko nedelja pre prve klape da bi doživeo scenario na pravi način

Pročitajte još JELENA OBUĆINA ZA FILM I TV o povratku u informativu: ODLAZAK sa RTS-a mi je najbolja odluka. STVARNOST ne možete IGNORISATI!

Ubistva u Beču“ zasnovana su na romanima pisca Romana Talina. Režiju potpisuju Robert Dornhelm, nominovani za Oskara i nagradu Emi, i Umut Dag (Pukotina u betonu).
U seriji se uz pomenute protagoniste pojavljuju još britanska glumica Amelija Bulmor u ulozi Maksove majke Rahel Liberman, zatim nemačka mlada nada Luiz fon Flink kao Maksova devojka Klara i u roli engleske naučnice Amelije Lidgejt, junakinja serija „Drakula“, „Kruna“ i „Strela“, australijska glumica Džesika de Gau.

Foto Viasat

Advertisement