Connect with us

Top Story

JELENA OBUĆINA ZA FILM I TV o povratku u informativu: ODLAZAK sa RTS-a mi je najbolja odluka. STVARNOST ne možete IGNORISATI!

Published

on

Piše Jovana Vukašinović

Tokom Dnevnika 3 na RTS suprotstavila se  američkom komičaru Konanu O`Brajenu, koji je ismejao našu košarkašku reprezentaciju, pokazavši kako naši „plavi“ momci zapravo igraju. Bila je meta vlasnika tabloidnih medija, jer je u Dnevniku 3 izveštavala o rušenju u Hercegovačkoj ulici tokom izborne noći 24. aprila 2016. godine. Dnevnik 3, kao urednica, vratila je na radar gledalaca.

Pročitajte još Miloš Biković, zvezda filma i serije JUŽNI VETAR OTKRIVA – Evo zašto PETAR MARAŠ više nema OŽILJKE!

Jelena Obućina uz mnoge epitete novinarske veličine i etike, je i majka jednog Vukašina, a povratak na RTS dogodio se dokumentarnim filmom „Sami“ u kojima govori o penzionerima. I tada, prošlog septembra kada smo razgovarali sa Jelenom Obućinom o dokumentarcu, rekla nam je da je ova forma njena nova pasija. To smo videli i u njenom dokumentarcu „30 godina jednog četvrtka“ emitovanog na RTS krajem oktobra prošle godine, za koji naša sagovornica preporučuje da ga ponovo pogledamo, jer će nas podsetiti na ono što smo zaboravili ili naučiti ukoliko nismo znali o padu Berlinskog zida i završetku Hladnog rata.

Pročitajte još “Selo gori, a baba se češlja” obara rejtinge gledanosti i u SEDMOJ REPRIZI! Nedeljko BAJIĆ – NAROD SE UŽELEO NORMALNOSTI!

Ipak, dokumentarnu redakciju RTS je ova mlada, žustra žena, britkog jezika i brzog uma ostavila. Jer, ako ste pažljivo gledali Novu S, videli ste je ponovo u informativnoj redakciji i to zahvaljujući novoj emisiji Newsmax Adria programa „Pregled dana sa Jelenom Obućinom“. Zato smo je i pozvali ponovo da pitamo kako je došlo do povratka u informativu.

Pročitajte još Sloboda Mićalović: Kolege su me osuđivale zbog serije RANJENI ORAO! KORENI su mi doneli zrelost

– Do povratka je došlo tako što se javio Slobodan Georgiev, direktor budućeg Newsmax Adria kanala, i to sa ponudom koja se ne odbija – autorska analiza vesti dana. To na našim televizijama ne postoji, nije postojalo do sada. Iskustvo pravljenja nove televizije nisam imala i to je razlog više za odluku o prelasku na Newsmax Adria – kaže za portal Film i TV Jelena Obućina.

Jelena-Obucina-Pregled-dana

Pročitajte još OTKRIVAMO SVE o trećoj sezoni serije URGENTNI CENTAR! Ivan Jevtović – doktori su NAJVEĆI CAREVI u ovoj zemlji!

Da li povratak informativi smatrate pobedom, jer sada radite na „slobodnijem“ mediju? Da li je odlazak sa RTS poraz ili, baš naprotiv, vetar u leđa?

– Ne smatram pobedom, smatram povratkom u svoje prirodno stanište. Odlazak sa RTS ne može biti vetar u leđa, jer je to infrastrukturno najozbiljniji medij ove nesrećne zemlje. Ali šta vredi mreža dopisnika, kad ignorišete događaje koji se odvijaju 100 metara od zgrade. Ili još gore, u samoj zgradi. Odlazak sa RTS je jedna od boljih odluka koju sam donela poslednjih godina, a bilo ih je još.

Pročitajte još TOP 10 domaćih serija koje nas očekuju OVE JESENI! Državni službenik, Tajna vinove loze, Klan, Močvara, Beležnica, Hotel BALKAN, 12 Reči, Kralj…

Novi izazovi na Newsmax Adria sigurno tek predstoje od septembra kada se bude formirao kompletan kanal. Da li ćete biti samo deo informative ili ćete imati vremena i za dokumentarne filmove, koje, bar po onome što smo da sada videli, radite odlično?

– Hvala Vam. Rano je za te planove i odluke. Kad krene čitav TV kanal, pa ćemo videti!

Kao najpametniji savet koji biste sami sebi dali bio je da nađete način da umanjite stres. Da li je sad taj savet moguće sprovesti u delo?

– Nije.

Pročitajte još Petar Benčina za FILM I TV o serijama TRI MUŠKARCA I TETKA i JUŽNI VETAR – MARAŠ mi nije bio SUĐEN!

Kada ste odlučivali da odete sa Javnog servisa da li ste pravili listu ZA i PROTIV i ako jeste da li možemo da zavirimo u nju?

– Nisam. Odluku je doneo stomak, podržala glava. A tada se ne greši.

Prošlog ponedeljka tokom „Pregleda dana“ obukli ste žuti sako, da li on ima neko posebno značenje?

– Nema. Osim što mi kažu da mi lepo stoji i osim što sam dugo radi stigmatizacije bila označena kao “žuta Obućina”.  

Pročitajte još Konačno! Kompletiran kasting za KOŠARE! Uz Miloša Bikovića – NIKOLA KOJO, Mladen Sovilj, Miloš Samolov i Milena Radulović!

Foto UnitedMedia

Advertisement