Connect with us

Top Story

Miodrag Radonjić: U nastavku filma JUŽNI VETAR upoznaćete BAĆU kakvog dosad niste videli!

Published

on

Miodrag Radonjić je upisao 24 naslova u biografiju za 10 godina karijere, ali tek mu je Baća, lik koji tumači u filmu i seriji “Južni vetar”, doneo veliku popularnost. Ovih dana Miodrag se priprema za drugi deo filma “Južni vetar: Ubrzanje”, čije snimanje bi trebalo da počne 28. jula. Mada je prvobitno planirano da prva klapa padne ovog proleća, kako bi film bio spreman krajem godine za bioskope, zbog korona virusa početak snimanja je nekoliko puta odlagan.

PROČITAJTE JOŠ: Miloš Biković OTKRIVA – Evo zašto PETAR MARAŠ više nema OŽILJKE!

– U nastavku ćemo pratiti razvoj Baćinog lika, na kom ću raditi zajedno sa rediteljem i scenaristom. Nismo publici prikazali ni trunčicu onog što on može kao junak – rekao je za TV ekran Miodrag Radonjić, dodajući da nije imao uzor tokom građenja lika. – Baća je spoj nekih mojih različitih iskustava, kao i procesa rada na ulozi. Još kao dete nekoliko puta sam gledao dokumentarni film “Vidimo se u čitulji”, ali sam imao više referenci za taj lik. U detinjstvu sam imao neposredna iskustva sa osobama sličnim Baći.

Živeo sam na Konjarniku, koji je tada bio predgrađe Beograda, gde su momci otimali mlađima i slabijima patike s nogu.

Za mene, mladog dečaka, to je bio veliki prestup. Danas, sa ove vremenske distance, shvatio sam koliko je to bio važan segment mog života, koji je dobrim delom zaslužan i za način na koji sam odigrao ovu ulogu – objašnjava popularni glumac.

PROČITAJTE JOŠ: LOŠE VESTI! Miloš Avramović ODLOŽIO početak snimanja filma JUŽNI VETAR 2! A evo i za KADA!

Miodrag kaže da mu prija popularnost koju mu je donela televizija.

– Život mi se promenio iz korena. Sada sam prepoznatljiviji nego pre nekih serija. Popularnost je deo mog posla, što sam morao da prihvatim kad sam odlučio da ću postati glumac.

Iako nema uzore u karijeri, Radonjić priznaje da su na njegov odabir da postane glumac uticale domaće serije i njihovi junaci. Posebno su mu draga dva lika iz serija scenariste Siniše Pavića.

PROČITAJTE JOŠ: Sloboda Mićalović: Kolege su me osuđivale zbog serije RANJENI ORAO! KORENI su mi doneli zrelost

– Junaci uz koje sam odrastao bili su glumci iz naših serija i filmova. Moram posebno da izdvojim Gigu Moravca (Marko Nikolić) iz serije “Bolji život” i Šurda (Ljubiša Samardžić) iz serije “Vruć vetar”. Naravno, mojoj generaciji idoli su bili i Tihi (Voja Brajović) i Prle (Dragan Nikolić) iz serije “Otpisani”. Svađali bismo se uvek u igri ko će biti Prle, a ko Tihi. Moji junaci su i sportisti, a to je generacija kojoj su pripadali Saša Đorđević, Vlade Divac, Predrag Danilović i Peđa Stojaković – završava Radonjić.

Foto Promo

Advertisement