Connect with us

Top Story

OTKRIJTE sva proročanstva SIMPSONOVIH – Od pametnih telefona do KORONA virusa! I to nije SVE…

Published

on

Piše Jovana Vukašinović

Simpsonovi” su na male ekrane stigli još 1989. godine i od tada su iz godine u godinu sve popularniji. Animirana serija od samog početka bila je namenjena starijoj populaciji, pa deci nije bilo jasno zašto gledanje crtanog filma njima nije bilo dozvoljeno. 32 godine kasnije „Simpsonovi“ i dalje žive, a petočlana porodica koju čine tata Homer, mama Mardž, sin Bart i ćerke Liza i Megi i dalje imaju neverovatne avanture, smele političke poglede, kritički osvrt na društvo i događaje. Uz dozu humora koji ih prati iz epizode u epizodu ovu porodicu i njihove prijatelje, šefove, društvo, zajednicu zanimljivo je gledati uvek.

Pročitajte još Ovo SIGURNO niste znali o seriji SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA! Evo kako je Olga Odanović PREVARILA seljake iz sela KUKLJIN!

Na kanalu Foks kod nas trenutno je na programu 27. sezona (vikendom od 22.25 – poslednje epizode) od ukupno 32, koliko je do sada snimljeno. Ovaj ciklus poslednji put potpisao je američki reditelj, scenarista i koautor „SimpsonovihSem Sajmon. Uz Meta Grejninga i Džejmsa L. Bruksa on je bio jedan od tri glavna producenta ovog serijala. Nažalost, 2015. godine iznenada je preminuo ne dočekavši veliko finale 27. sezone. Bila je to godina kada je seriju napustio i glumac Heri Širer bez čijeg glasa bi ovaj crtać bio nezamisliv. Širer je oživeo opakog Montgomerija Bernsa, njegovog odanog pomoćnika Vejlona Smitersa, direktora Skinera, bogobojažljivog Neda Flandersa, sveštenika Lavdžoja, voditelja Kenta Brokmana i mnoge druge. I pored ovih događaja „Simpsonovi“ su pokazali da su otporni na promene, a sa TV prijemnika bar prema do sada viđenom zabavljaće nas još dugo.

Pročitajte još Glumica IVA ŠTRLJIĆ otkriva za FILM I TV – Evo zašto DIJANA ERSKI, junakinja serije IGRA SUDBINE, nosi SAMO JEDNU RUKAVICU!

Poslednjih godina veoma često pojedine scene iz, ovog sad već možemo reći kultnog, crtaća deluju kao neka proročanstva. Zaljubljenici premotavaju stare epizode i dokazuju koliko su autori bili ispred svog vremena, a te dokaze možete videti uz jednostavnu pretragu na internetu.

Pročitajte još HIT! Zvezda filma AVATAR u BEOGRADU! U srpskoj prestonici SNIMA NOVI FILM! Evo o kome je reč…

Da nam je neko 1995. godine, recimo, rekao da će svet funkcionisati uz pametne telefone i satove, slatko bismo se nasmejali, ali danas ne možemo zamisliti život bez ovih spravica.  Još 1993. godine u jednoj epizodi predvideli su virtuelnu realnost, doduše u toj epizodi Homer i Mardž tole glad uz pomoć virtuelne realnosti. Naučnici možda nisu daleko i od takvog rešenja, ali sasvim je sigurno je da je virtuelna realnost pre 27 godina bila na nivou naučne fantastike običnim ljudima, ali danas mnogi žive virtuelne živote koristeći društvene mreže.

Takođe, u epizodi iz 1995. godine Liza na svom zidu sobe ima poster na kojem se vidi najava za turneju „Roling stounsa“ nazvana –  Turneja u invalidskim kolicima 2010. Pre četvrt veka „Stounsi“ nisu mogli ni da zamisle, kao ni njihovi obožavaoci, da će turneja 2010. biti izvodljiva, a ove „rok dede“ i danas mogu da zapraše bilo kojom scenom.

Pročitajte još HIT! Boba, Marija i Frau Elza u nastavku ŽIKINE DINASTIJE! Rialda Kadrić, Vladimir Petrović i Vesna Čipčić repriziraju svoje ULOGE!

Jedan od svežijih primera bila je i epizoda iz 2013. godine u kojoj Homer ima političku ulogu, a gostujući na vestima na kajronu je ispisan tekst da Evropa prodaje Grčku na „I beju“ zbog velikih dugova. Samo par godina kasnije Grčku pogađa najveća dužnička kriza iz koje i sad pokušava da se izbavi.

Pročitajte još OTKRIVAMO Ovako izgleda ARAPSKA BESA!

Ipak, najaktuelnija danas svakako je priča o virusima. U jednoj epizodi nepoznati virus stiže iz azijskih zemalja i kosi sve pred sobom, a vakcine nema dovoljno za sve. Ako pažljivo pogledate video na jutjubu videćete da je reč o virusu Covid 19. Međutim, u komentarima ispod ovog videa saznajemo da je reč o montaži. Virus jeste bio glavna tema te epizode, ali reč je o nekom drugom virusom, samo je neko vešto izmenio sliku. Bilo kako bilo, taj video postao je izuzetno gledan, a „Simpsonovi“ su učvrstili poziciju modernih proroka.

Zato dobro obratite pažnju na nove epizode na kanalu FOX, ko zna šta će tamo da se desi kao crtać, a kasnije zaista i reprizira u stvarnosti. I to ne virtuleno, već u stvarnom životu.

Pročitajte još EKSKLUZIVNO: OTKRIVAMO koji glumac iz serije UBICE MOG OCA gostuje u drugoj sezoni DRŽAVNOG SLUŽBENIKA!

Foto PrintSkrin

Advertisement