Connect with us

Domaće serije

SRPSKI JUNACI SREDNJEG VEKA 3. SEZONA: Sve što treba da znate o nastavku, ko glumi i GDE DA GLEDATE

Novi serijal donosi obilje detalja i ilustracija, kako grafičkih i digitalnih, tako i kostimiranih i igranih i mnoga nova saznanja

Published

on

Srpski-junaci-srednjeg-veka-3-sezona-1

Srpski junaci srednjeg veka 3. sezona: Posle dva uspešna ciklusa, koji su privukli pažnju i publike i stručne javnosti, igrano-dokumentarni serijal “Srpski junaci srednjeg veka”, dobio je svoj treći nastavak, prema scenariju i u režiji Gordana Matića, u produkciji Telekoma Srbija i izvršnoj produkciji Contrast Studios-a.

Novi velikani srpske prošlosti

Srpski-junaci-srednjeg-veka-3-sezona-2

Kao i u prethodna dva ciklusa, kroz priče o značajnim ličnostima naše daleke istorije, “Srpski junaci srednjeg veka” otkriće gledaocima novu dimenziju srednjovekovnog perioda na ovim prostorima, pružajući istovremeno mnoštvo malo poznatih detalja o tadašnjem političkom, socijalnom i kulturnom životu. Novih deset polučasovnih epizoda u formi dokudrame, ispričaće priče o životu i sudbini nekih od velikana srpske prošlosti. Među njima će ovoga puta biti kralj Uroš, kraljevi Dragutin i Milutin, Stefan Dečanski, Mara Branković i Stefan Vukčić Kosača, a kroz priče o njima saznaćemo i mnogo toga o političko-ekonomskoj i društvenoj situaciji u srednjem veku, viteštvu, o narodnom ali i istorijskom, naučnom pamćenju.

Atmosfera i duh srednjeg veka

Srpski-junaci-srednjeg-veka-3-sezona-4

Sa idejom da se gledaocima svih generacija ponudi atraktivan, a istovremeno edukativan kulturno-obrazovni sadržaj vrhunskog kvaliteta, projekat “Srpski junaci srednjeg veka” i ovog puta doneće obilje detalja i ilustracija, kako grafičkih i digitalnih, tako i kostimiranih i igranih i mnoga nova saznanja, a sve to kroz slikovito, prijemčivo i nadasve interesantno televizijsko štivo. Uz intrigantnu naraciju glumca Vladimira Aleksića i stihove srpske epske poezije koje čita Tihomir Stanić, pred gledaocima će oživeti atmosfera i duh srednjeg veka, a u ulogama pojedinih istorijskih ličnosti ovoga puta će se naći poznati domaći glumci kao što su Radoš Bajić, Dragan Mićanović, Nikola Rakočević, Vučić Perović i drugi.

Atraktivne istorijske lokacije

Srpski-junaci-srednjeg-veka-3-sezona-5

Kako bi se pričama dodala naučna dimenzija i legitimitet, na projektu su, u svojstvu saradnika i konsultanata, angažovani brojni domaći i strani stručnjaci iz oblasti istorije, arheologije, književnosti, etnologije… Svako od njih će, iz svog ugla i ekspertize dati doprinos i izneti saznanja o junaku i time zaokružiti svaku od pripovesti.

Srpski-junaci-srednjeg-veka-3-sezona-3

Tokom snimanja novih epizoda, ekipa serijala “Srpski junaci srednjeg veka” zabeležila je mnoge atraktivne istorijske lokacije i lokalitete širom Srbije i regiona, srednjovekovne spomenike i kulturne ostatke značajne za razumevanje naše prošlosti, kao što je Smederevska tvrđava, tvrđave Jeleč, Stari Ras, Maglič, Golubac, zatim manastiri Žiča, Sopoćani, Đurđevi stupovi, Visoki Dečani, Mileševa i mnogi važni lokaliteti na Kosovu i Metohiji, u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Severnoj Makedoniji, Grčkoj, Turskoj.

Treću sezonu „Srpskih junaka srednjeg veka“ možete premijerno da gledate od srede, 20. marta, svakog dana od 16:10 i 20:00 na kanalu Superstar 2.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Contrast studios

Advertisement