Connect with us

Featured

Srpski junaci srednjeg veka 2 – od 2. oktobra na RTS 2!

Published

on

Pročitajte još SAZNAJEMO: DRŽAVNI SLUŽBENIK 2 od OKTOBRA na SUPERSTAR TV!

Igrano-dokumentarna serija „Srpski junaci srednjeg veka“, koju realizuje produkcijska kuća Contrast Studios, po scenariju i u režiji Gordana Matića, dobija drugi ciklus koji će se od 2. oktobra emitovati petkom u 20.10 na RTS 2, i nedeljom od 12.25 na RTS 1.

Pročitajte još Lidija Vukićević OTKRIVA SVE o njenoj ulozi u seriji IGRA SUDBINE! Evo KOME će POMRSITI KONCE njena MILEVA!

Kroz novih deset polučasovnih epizoda u strukturi dokudrame, serija gledaocima donosi malo poznate detalje iz srpske srednjovekovne istorije i baštine. Svaka od epizoda pričaće priču o životu i sudbini nekog od najvećih junaka srpskog srednjeg veka. Uz obilje ilustracija kako grafičkih, digitalnih tako i kostimiranih, igranih, junaci novih priča biće Stefan Lazarević, Đurađ Branković, car Uroš, Jelena Balšić, vojvoda Momčilo, Jug Bogdan, Banović Strahinja i Tvrtko I Kotromanić. I ove sezone, narator, koji uvodi gledaoce u temu svake epizode je glumac Vladimir Aleksić, dok su njegove kolege zadužene da dočaraju srpske junake, izgovarajući sekvence epske poezije, kao i da verodostojno prikažu njihove likove i život u kostimiranim scenama uz blagu mitologizaciju karaktera.

Pročitajte još HIT! Evo šta nas očekuje u nastavku serije IGRA SUDBINE! Matija IZDAJE Sofiju i postaje POZITIVAC?

Junake u drugom cikusu dočaraće nam glumice Branka Pujić i Anđelija Jovanović (glumiće stariju i mlađu Jelenu Balšić), kao i fudbaler Savo Milošević (Car Vizantije).

Pročitajte još “TV ZEMLJOTRES” – Jovana Joksimović i Srđan Predojević: KO JE ZAISTA KRIV?

U ovom projektu prvi put biti viđeni pojedini artefakti i lokacije značajne za srpsku srednjovekovnu istoriju, koji do sada nikada nisu bili kamerom zabeleženi. Igrano-dokumentarna serija „Srpski junaci srednjeg veka“ je snimana u Beogradu, Smederevu, manastiru Manasija, zatim u Makedoniji, Bugarskoj, Crnoj gori, Hrvatskoj, Turskoj i u manastirima Svete gore.

Foto Contrast Studios

Continue Reading
Advertisement