Connect with us

Featured

TUGA! Napustio nas je i glumac MUSTAFA NADAREVIĆ. Preminuo posle teške bolesti

Published

on

Mustafa Nadarević, poznati glumac, preminuo je u 78. godini života u Zagrebu. Nadareviću je pre izvesnog vremena dijagnostikovan rak pluća. Od opake bolesti lečio se u Zagrebu, a nedavno je iz bolnice otpušten. Mustafa Nadarević nakon izlaska iz bolnice boravio je u svom domu u Zagrebu, koji nije napuštao usled epidemije korona virusa. U Zagrebu u svom domu poznati glumac je i preminuo.

HIT! Milan Marić posle DRŽAVNOG SLUŽBENIKA postaje MARKO KRALJEVIĆ! Evo KADA nam stiže FILM o NAJVEĆEM srpskom junaku

Vest o smrti čuvenog glumca potvrdio je njegov mlađi kolega Moamer Kasumović, sa kojim je Nadarević poslednjih godina najviše sarađivao. Od 2007. godine Moamer i Mustafa igraju u seriji „Lud, zbunjen normalan“, a na novim epizodama radili su i u martu ove godine, ali je snimanje zaustavljeno zbog epidemiološke situacije.

Miloš Biković se DIRLJIVOM porukom OPROSTIO od PATRIJARHA IRINEJA! Evo šta je BIKOVIĆ poručio o IRINEJU!

Mustafa Nadarević rođen je 1943. godine u Banjaluci. Živeo je i radio širom ondašnje Socijalističke federativne republike Jugoslavije, ali je najveći deo života proveo u prestonici Hrvatske. Glumačku karijeru započeo je u Zagrebačkom pozorištu mladih, a 1969. godine postao je stalni član Drame Hrvatskog narodnog kazalište. Uz mnoge pozorišne uloge, gledaocima u regionu postaje poznatiji od 80-ih godina prošlog veka, jer se uputio u avanturu – film i televizija.

STRAŠNO! Naša poznata glumica, zvezda serije ISTINE I LAŽI i filma TAKSI BLUZ – KOPA PO KONTEJNERIMA! Kuda ide ovaj svet…

Jedna od najpoznatijih njegovih uloga svakako je uloga Zijaha u Kusturičinom filmu „Otac na službenom putu“(1985), ali je televizijsku publiku „pokorio“ likom Izeta Fazlinovića u seriji „Lud, zbunjen, normalan“ koja se emitovala na B92. U niz njegovih uloga ubrajaju se filmovi „Već viđeno“ (1987) Gorana Markovića i „Ničija zemlja“ (2001) Danisa Tanovića. Ostaće upamćena i uloga vaspitača Martina u filmu i seriji Darka Bajića „Zaboravljeni“, ali i one u „Kuduzu“, „Gori vatra“, „Glembajevi“, „ Nafaka“ i mnoge druge.

Kao reditelj Mustafa Nadarević debitovao je 1992. godine predstavom „Let iznad kukavičijeg gnezda“, a onda i „Balkansku špijun“ Dušana Kovačevića, „Hasanaginica“ Milana Ogrizovića.

Bogata karijera poznatog glumca ovenčana je brojnim nagradama, a Mustafa Nadarević važio je za glumca koji se podjednako dobro snalazi u svim žanrovima i formatima. Ono što ga posebno izdvaja je da je on bio jugoslovenski, bosanskohercegovački i hrvatski glumac i režiser koji je bio rado viđen svuda – dobrodošao na sve prostore bivše SFRJ.

Foto PROMO

Continue Reading
Advertisement