Connect with us

Top Story

Ivan Karl: Globalni bum televizijskih serija stigao i na naše prostore

Published

on

Ivan Karl, gradski sekretar za kulturu grada Beograda je, gostujući na RTS, povodom novih mera zaštite od korona virusa koje su uticale i na rad gradskih ustanova kulture, dao zanimljiv osvrt na ekspanziju domaćih filmova i serija. Karl je naveo da smo svedoci globalnog buma televizijskih serija koji je sada došao i na naše prostore.

– Svi proizvode serijski program zato što se on gleda, zato što je to dobra vrsta ponude za svaku televiziju. Kada se dobro programira, serija može da donese ozbiljan benefit televiziji – kazao je Karl.

EKSKLUZIVNO Nataša Drakulić za FILM i TV OTKRIVA – Evo KADA i na kom kanalu počinje serija PEVAČICA!

Karl je naveo da je dobar kvalitet serijskog programa koji trenutno imamo posledica kvantiteta, toga što se danas snima više nego ikada.

– TV serije imaju često „instant“ dejstvo, svi gledaju nove serije jer očekuju nešto novo i nešto dobro, ali se pravi domet i kvalitet serija vidi u njihovom kapacitetu za reprizna emitovanja, za gledanje tokom kasnijih godina, i za one generacije koje su ih u premijeri propustile. Sada je veliki broj serija u ponudi i tu će sigurno moći da se probere kvalitet i za naredne godine – istakao je sekretar za kulturu prestonice.

SLUČAJ PORODICE BOŠKOVIĆ – 9. i 10. epizoda: Gavrilo se sprema za set, a Jovana ide na dejt!

Na RTS-u su prošle nedelje sa emitovanjem počele dve nove serije: „Slučaj porodice Bošković“ i „Kosti“. Karl je naveo da su u pitanju dva različita žanra i da je dobro što RTS ima tu raznolikost.

„Slučaj porodice Bošković“ ili „Mama i tata se igraju rata“ su lepršave serije. One za celu porodicu. Sa druge strane, u poslednje vreme ima malo više serija koje obrađuju teže teme i koje naginju ka trileru i drami. U taj korpus spadaju „Kosti“, koje su ovog vikenda prikazane, ali i još neke serije, poput „Močvare“ i „Tajkuna“ – kaže Karl.

ŠOK! IGRA SUDBINE – ADA Kanački se NE VRAĆA pred KAMERE! A evo i zašto!

Dodao je i da svaka od tih serija ima svoje mesto, a da su „Kosti“ jako dobar korak napred, kao žanr noara ili trilera koji nije tako čest na našim televizijama. „Kosti“ su svakako dobar dodatak u ponudi RTS-a.

– Verujem da će se serija gledati. Ona polako „usisava“ gledaoca i mislim da iznenađenja – što je posledica dobrog pisanja – tek slede u epizodama koje dolaze – zaključio je Karl.

Foto PROMO

Advertisement