Connect with us

Top Story

SRPSKI JUNACI SREDNJEG VEKA: Priča o Đurađu Brankoviću – RTS 2 u petak 27. novembra od 20.05

Published

on

Đurađ Branković bio je poslednji značajan vladar srednjovekovne Srbije. Dostojan naslednik svojih predaka oca Vuka Brankovića i Mare, ćerke kneza Lazara. Ostao je upamćen kao veliki ratnik, diplomata, avanturista i jedan od najbogatijih ljudi svoga doba. Tokom svog dugog života je prešao put od malog oblasnog gospodara do vladara koji se bori za opstanak sopstvene države.

Igra sudbine 185. epizoda – Matija je POLUDEO! Sprema ŽESTOKU OSVETU Aleksi! Una je PRVA na UDARU! Nećete verovati ŠTA će da URADI!

Političke intrige, razmirice oblasnih gospodara, ratovi, pljačke, razaranja, neprestane migracije na području cele jugoistočne Evrope – sve su to događaji koji su obeležili doba njegove vladavine. Između smrtonosnih zagrljaja – Turske na jednoj i Mađarske na drugoj strani, državnost Srbije opstala je isključivo zahvaljujući političkoj genijalnosti i državničkoj mudrosti despota Đurđa Brankovića.

EKSKLUZIVNO Nataša Drakulić za FILM i TV OTKRIVA – Evo KADA i na kom kanalu počinje serija PEVAČICA!

Priča o njemu ne može stati u jednu epizodu, pa je u petak 27. novembra na RTS 2 od 20,05 prvi deo priče o ovom velikom vladaru. Drugi deo na programu je nedelju dana kasnije. Đurađ Branković imao je petoro dece -Maru, Grgura, Stefana, Lazara i Katarinu.

Foto PROMO

Advertisement