Connect with us

Featured

TUGA! Preminuo glumac Tihomir Arsić! Do poslednjeg dana ostao veran matičnoj kući – Narodnom pozorištu u Beogradu.

Published

on

Glumac Tihomir Arsić (64) preminuo je u Beogradu posle teške bolesti. Arsić je do posledenjeg dana ostao veran svojoj matičnoj kući Narodnom pozoroštu u Beogradu. U njemu je ostvario mnoge uloge.

U saopštenju koje je dostavljeno medijima nacionalni teatar podseća da je Arsić skrenuo pažnju na sebe 1981. godine kada je u Narodnom pozorištu odigrao ulogu Romea u Šekspirovoj drami „Romeo i Julija“, a u režiji Steve Žigona.

– Od 1984. godine postao je stalni član glumačkog ansambla. Uvek je bio veran svom pozorištu, koje je neizmerno voleo i u kome je odigrao više značajnih uloga u klasičnim i savremenim komadima. Svakako najvažnija pozorišna uloga, za koju je i sam govorio da mu je najdraža i najbolja koju je odigrao je Rogožin u „Idiotu“ Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, u režiji Steve Žigona – navodi se u saopštenju.

Televizijska publika ga je u poslednje vreme gledala u serijama “Ubice mog oca” kao Mladena Barovića Barona. Ulogu je imao i u seriji “Urgentni centar” gde je tumačio lik oca doktora Nemanje Arsića. U ostvarenju “Kralj Petar Prvi” Arsić je odigrao lik prote Milana Đurića.

Arsić je na jednom detaljnom pregledu, pred snimanje filma, saznao je da ima rak. Tada je razmišljao je da li da prvo snimi film ili da ode na operaciju.

– Premda je kancer bio u samom začetku, rešio sam da ne odlažem lečenje. Operisan sam za šest dana. Kada su me iz operacione sale odvezli na intezivnu negu, bio sam u bunilu od anestezije. Moja supruga Jelena je bila pored mene. Kaže da je prvo što sam rekao bilo: „Ništa od filma“. Nažalost, film nisam snimio, ali na sreću snimio ga je jedan sjajan glumac – rekao je tada Tihomir Arsić.

Jedno od njegovih poslednjih pojavljivanja u javnosti bilo je u septembru ove godine kada je recitovao na promociji najmlađih oficira Vojske Srbije.

Foto Narodno pozorište

Continue Reading
Advertisement