Connect with us

Featured

LEPE VESTI! “Birmingemska banda” ponovo na TV

Published

on

Serija “Birmingemska banda” (Peaky Blinders, 2013) je od prve epizode osvojila gledaoce. Prve četiri sezone ove popularne serije gledali smo na Javnom servisu Srbije. Reč je, da podsetimo, o gangsterskoj drami smeštenoj na početak dvadesetih godina prošlog veka. Iako obiluje kostimima, serija nije još jedna u nizu sladunjavih istorijskih drama.

To je priča o Tomasu Šelbiju i njegovoj porodici. Oni predvode moćnu bandu, a novac zarađuju od ilegalnog klađenja, pružanja zaštite i crnoga tržišta. Radnja serije  smeštena je u Birmingem kada su zemlju još potresale posledice Prvog svetskog rata.

IZNENAĐENJE! Baća u ulozi koju niste OČEKIVALI. Da li mu “stoji”?

U četvrtoj i petoj sezoni, koju gledamo premijerno na kanalu SineStar 1 videćemo i  period pre Drugog svetskog rata. Zavidna glumačka ekipa sa čuvenim Semom Nilom, Kilijanom Marfijem, Polom Andersonom, Tomom Hardijem i Helenom Mekrori dobija pojačanje. U petoj se pridružuju Ejdrijen Brodi, Anja Tejlor Džoj, Endrju Kodži i Sem Klaflin.

Igra sudbine – 192. epizoda utorak, 08.decembar: ŠOK! Ministarka igra na kartu TRUDNOĆE

Iz sezone u sezonu “Birmingemska banda” ispunjava očekivanja i iznenađuje pričom i kreativnošću. Tomas Šelbi, nadaleko poznat po svojoj reputaciji, će i u ovim sezonama naći protivnika. Kao i u svakoj prethodnoj, Tomi mora braniti svoju poziciju i porodicu. Izdaja, taktiziranje, ubistva i hod po ivici živaca je svakodnevica za glavne likove serije. Ulozi su veći, pa tako i sukobi.

Kilijan Marfi i Tom Hardi

Scenarista Stiven Najt govorio je kako je serija nastala kao kombinacija istinitih događaja i porodičnih legendi.

– To je fikcija utkana u činjenični krajolik. Moj tata je od svoje devete ili desete godine imao uzbudljive uspomene na te ljude. Uvek nam je govorio da su bili su neverovatno dobru garederobu. Da su bili moćni i imali mnogo novca u kraju gde novca nije bilo. Bili su gangster – izjavio je Najt.

Na SineStaru 1 od ponedeljka do četvrtka od 21.00 uživajte u “Birmingemskoj bandi”. Ako ste četvrtu i petu sezonu negde već gledali, onda se podsetite sjajnih avantura Tomasa Šelbija i njegove porodice.

Foto PROMO

Continue Reading
Advertisement