Connect with us

TV

Dokumentarna emisija „Sricanje demokratije-izbori 1990“

Published

on

Dokumentarna emisija “Sricanje demokratije – izbori 1990” delo je Svetlane Janićijević. Emitovanje je u utorak 8. decembra od 22.00 na Drugom program RTS.

Igra sudbine – 192. epizoda utorak, 08.decembar: ŠOK! Ministarka igra na kartu TRUDNOĆE

Posle talasa reformističkih pokreta u zemljama tzv. Istočnog bloka 1989. godine i raspada Saveza komunista Jugoslavije početkom 1990. godina i u Srbiji je te godine uveden višestranački sistem.

IZNENAĐENJE! Baća u ulozi koju niste OČEKIVALI. Da li mu “stoji”?

Novoformirane opozicione partije tražile su da prvi slobodni izbori budu održani što pre, ali vlast je insistirala da se prvo promeni Ustav Srbije. Zašto se kod nas kasnilo sa pluralizacijom političkog života? Kome je odgovaralo da se parlamentarni izbori održe po većinskom izbornom sistemu? Kakve su bile startne pozicije opozicionih partija u odnosu na Socijalističku partiju Srbije – naslednicu Saveza komunista? Koliko je srpsko društvo bilo podeljeno i kakva je bila atmosfera uoči prvih višepartijskih izbora 9. decembra 1990 godine? U dokumentarnoj emisiji „Sricanje demokratije – izbori 1990“ govore mnogi politički akteri, istraživači, politikolozi…

Foto PROMO

Advertisement