Connect with us

Featured

„Kamiondžije d.o.o.“ – Pogledali smo prve dve epizode. Evo da li će Baja i Žića biti kao Paja i Jare!

Published

on

Piše Jovana Vukašinović

Odmah da razjasnimo – „Kamiondžije d.o.o.“ koje ćemo od ponedeljka u udarnom terminu gledati na RTS 1 – nisu ni nastavak, a ni rimejk onih koje smo gledali osamdesetih godina prošlog veka.

Pred gledaocima naći će se sasvim nova serija koja ima dodirnih tačaka sa slavnim prethodnicima. Ali  –Baja i Žića nisu Paja i Jare. I to je od samog početka pisanja scenarija 2009. godine tačno postavio Gordan Mihić. I to se već u prvoj epizodi jasno vidi. Veza postoji, naravno, ali nije u pitanju nastavak. Baja i Žića žive u današnje, moderno vreme. Žive u gradiću u Šumadiji. Žive kao mnogi drugi obični ljudi.

Pročitajte još Igra sudbine 203. epizoda: ŠOK! VUKAŠIN javlja ADI da joj je ŽIVOT U OPASNOSTI! EVO i zašto!

Možemo ih prepoznati među nama. Možemo ih prepoznati i u nama. Njihovi problemi su oni sa kojima se većina od nas svakodnevno susreće, na ovaj ili onaj način. Moralni postulati dvojce glavnih junaka su ispravni. Oni ne žele „leba preko pogače“, već da svoj hleb zarade pošteno. I upravo je to ono što ovu seriju izdvaja od ostalih koje gledamo na televizijskim kanalima.  

Pročitajte još DO VIĐENJA! “Slučaj porodice Bošković” – KRAJ ili NE?

– Pravo Mihićevo delo, ono koje se prepozna na prvu repliku – opisao je producent Nebojša Garić „Kamiondžije d.o.o.“ koje ćemo gledati od 28. decembra na RTS 1.

Odlično dozirane replike u kojima ima humora, moralnih dilema, porodičnih i međuljudskih veza. Ova kombinacija odlično se prepliće u svakoj epizodi.

Pročitajte još KAMIONDŽIJE d.o.o. STIŽU 28. decembra na RTS 1! OTKRIVAMO sve o novoj SERIJI koju ćete OBOŽAVATI! (VIDEO)

Ono što se posebno izdvaja je i način na kojem je u novoj seriji dat omaž onoj koja je osamdesetih mnoge „zakivala“ ispred malog ekrana. Ideja da krenu u posao autoprevoznika upravo nastaje tokom jedne od mnogih repriza „Kamiondžija“ na RTS.

„Kamiondžije d.o.o.“ predstavljaju pravu zbirku kvalitetnog humora, sudeći prema reakcijama publike na promociji serije. Spontani aplauzi, smeh od srca, pokoji uzdah, ali i odmahivanje glavom, odobravanje ili zameranje samo je deo emocija koje su prisutni pokazali u bioskopu „Roda“ gde je promocija održana. I tako je reagovao skoro svaki novinar koji je bio prisutan. Ali, tako su reagovali i glumci koji su zajedno sa predstavnicima sedme sile zajedno gledali prve dve epizode.

Pročitajte još URGENTNI CENTAR (četvrtak) – Sezona 3, Epizoda 44 – ŠOK! EVO koji LEKAR napušta hitnu pomoć!

Verujem da će se serija dopasti mnogima, jer pored izuzetnog glumačkog umeća i sjajnog rada cele ekipe, ova serija ima ono nešto. A to je – da može da je zajedno gleda cela porodica.    

Foto PROMO

Advertisement