Connect with us

Top Story

Umro Boris Komnenić – Za Jugoslaviju ću UVEK biti GUZA iz BOLJEG ŽIVOTA! Ali EVO po kojim ćemo JOŠ ULOGAMA pamtiti poznatog glumca

Published

on

Jedan od najpoznatijih glumaca domaće glumačke scene i prvak drame u Narodnom pozorištu Boris Komnenić preminuo je u 64. godini nakon duge i teške bolesti. 

Komnenić je rođen 29. marta 1957. godine u Puli, a po završetku gimnazije upisao je Fakultet dramskih umetnosti. Član Narodnog pozorišta postao je 1984. godine, a jedna od uloga koja je obeležila njegovu bogatu karijeru je lik Saše Guze Popadića u kultnoj seriji „Bolji život“. 

Pročitajte još KAMIONDŽIJE D.O.O. EKSKLUZIVNO: Evo kada počinje snimanje DRUGE SEZONE!

Ipak, malo ko zna da je ova uloga prvo bila namenjena glumcu Žarku Lauševiću. On je tada odbio ovu ulogu jer je već bio angažovan na snimanju filma „Oficir s ružom“. 

– Žarka su želeli za ulogu Saše. Međutim, termini snimanja serije preklopili su se s filmom, a on nije nije mogao da radi paralelno na dva fronta. Lauš je imao 27 godina i bio je idealan da igra advokata i najstarijeg člana porodice. Boris je tek nakon njegove odluke da vrati ulogu izabran kao najbolje rešenje – ispričala je svojevremeno za Kurir Lauševićeva prijateljica sa studija koja je tada radila kao ispomoć na seriji „Bolji život“. 

Pročitajte još SAZNAJEMO: Evo KADA počinje snimanje druge sezone serije TAJNE VINOVE LOZE!

Pre nego što ga cela Jugoslavija upoznala kao Aleksandra Sašu Popadića, kojem je mlađi brat nadenuo nadimak Guza, Komnenić je 1985. godine snimio film „Tajvanska kanasta“ gde je takođe igrao lik Saše, ali lik arhitekte Saše Belopoljanskog. Godine 1986. radio je i na filmu „Bal na vodi“. Jednu od glavnih uloga u tom filmu imao je Dragan Bjelogrlić, koji mu je dve godine kasnije u seriji „Bolji život“ prema scenariju postao mlađi brat. Tu su i dela „Sivi dom“, „Špadijer jedan život“, „Vratiće se rode“, „Miris kiše na Balkanu“, „Sinđelići“, „Apofenija“ i drugi.

Takođe, igrao je u „Ljubav, navika, panika“, „Kad porastem biću kengur“, „Gore dole“ kao i u mnogim drugim serijama i filmovima. 

Foto Printskrin

Advertisement