Connect with us

Top Story

KALKANSKI KRUGOVI – Otkrivamo: Koju veliku TAJNU krije KAFANA TRIBALIJA? Evo ŠTA znači njeno IME

Published

on

Serija Kalkanski krugovi završila je svoje prvo finale. Ono ranije, emitovano prošlog vikenda na kanalu Superstar TV. U subotu i nedelju, 17. i 18. aprila očekuje nas ponovljeno kada ćemo se konačno oprostiti od Zabrana, sela Dol i njegovih žitelja. A oni koji nisu uspeli da prošlog puta pohvataju sve konce, sada će imati priliku da pokušaju još jednom.

Pročitajte još U seriji KALKANSKI KRUGOVI glumio je mafijaša i ubicu, a evo KOGA će JAKOV JEVTOVIĆ igrati u seriji PEVAČICA!

Mi ćemo se ovog puta pozabaviti simbolikom kafane u kojoj se Doljani redovno okupljaju, i u kojoj nas očekuje rasplet prvog ciklusa, budući da je sada već jasno da će ih biti još. Ili će odluka da ih ne bude biti najveća kazna za sve koji su pažljivo pratili prvu sezonu.

Pročitajte još TOP 5 razloga zbog kojih BER GRILS OBOŽAVA SRBIJU! Novak Đoković je samo JEDAN OD NJIH!

Mada se naizgled čini da je Tribalija sasvim običan ugostiteljski objekat, ona već u samom imenu krije veliku tajnu. U prevodu, ovo ime znači porodica, pleme, zajednica, i označava pripadnost nekoj grupi. Upravo u tome krije se i velika uloga kafane Tribalija u seriji Kalkanski krugovi.

Pročitajte još Ivana Zečević i Nina Nešković OTKRIVAJU sve tajne serije KALKANSKI KRUGOVI! Zbog OVOG su PLAKALE!

Moglo bi se reći da je Tribalija “Zabran u malom”, odnosno mesto za koje su vezani svi meštani sela Dol. Oni su jedna porodica u čijem centru je žena od koje svi potiču. Žena koja ih je proklela da nikada ne odu. Kao što je to Đorđe Milosavljević objasnio, udaranje kamena o kamen drevni je način bacanja kletve, a tu kletvu u “Kalkanskim krugovima” bacila je upravo majka.

Pročitajte još EKSKLUZIVNO – Lidija Vukićević za FILM I TV otkriva: Zbog KOGA sam ispravila kosu i hoću li VRATITI LOKNE?

Zbog toga Petar dok Plavuša u Tribaliji peva pesmu “Ne kuni me, ne ruži majko” i udara kamenom o kamen, jer je to simbolika za kletvu koju baca baba Guba. Budući da na kraju svi Doljani završavaju u Tribaliji, a baba Guba Dejanu poklanja narukvicu – jasno je da svi zauvek ostaju deo porodice. I deo Kalkanskog kruga.  

Foto Printskrin

Advertisement