Connect with us

FILM

HIT! Snima se film DUŠAN SILNI! Evo KO glumi najvećeg SRPSKOG CARA!

Published

on

Srpska kinematografija biće uskoro bogatija za jedan istorijski spektakl. Film „Dušan Silni“, u režiji Petra Pašića, podržan je sa 48 miliona dinara na konkursu Filmskog centra Srbije za filmove sa nacionalnom temom.

Pročitajte još HIT! Žarko Laušević i Nenad Jezdić u novom filmu o PRVOM SVETSKOM RATU! A evo i KADA je PREMIJERA!

Scenario za film „Dušan Silni“ nastao je prema motivima drame Miodraga Ilića „Puč“, koja je, s velikim uspehom, nekada igrana u Beogradskom dramskom pozorištu.

– „Dušan Silni“ nije biografski film koji prati istorijat velikog vladara od njegovog rođenja do smrti, već se fokusira na jedan period njegovog života, onaj kada je svrgao svog oca Stefana Dečanskog i prati njihovu borbu za vlast. To je, u suštini, sukob dva različita pogleda kako treba da se vodi srpska država. Na jednoj strani je Stefan Dušan, mlad, progresivan, pun ideja, a na drugoj njegov otac, oprezniji i tradicionalniji vladar – otkriva, za „Novosti“, reditelj Petar Pašić.

Pročitajte još KAMIONDŽIJE – Otkrivamo SVE o DRUGOJ SEZONI! Baja i Žića dobijaju novog NEPRIJATELJA! A evo o KOME JE REČ!

U filmu će biti prikazana jedna od najvećih bitaka u 14. veku, kod Velbužda, kada je Dušan iskazao veliku hrabrost i veštinu, ubio bugarskog cara i stekao veliku popularnost u vojsci i narodu, ali i započeo sukob sa ocem.

Pročitajte još Igra sudbine – OTKRIVAMO: Evo ŠTA nas čeka u DRUGOJ SEZONI! Matija UBIJA OCA? Ada je na ULICI? Sofija postaje DIREKTORKA KAN HOLDINGA!

– „Dušan Silni“ nije klasični epski spektakl, iako će sigurno biti velikih scena iz epskih borbi koje su se u to vreme vodile. Gledaoci mogu da očekuju političke intrige, dvorske spletke, borbu za prevlast, prikazane u maniru trilera – objašnjava Pašić.

Pročitajte još PRIJATELJI zaradili BOGATSTVO od povratničke EPIZODE. Od ove SUME će vam se ZAVRTETI u glavi!

Po rečima reditelja, uskoro će organizovati kasting za glumce, a budući da je glavni junak Stefan Dušan u vreme radnje filma imao 20 godina, tražiće neko novo, mlađe glumačko ime. Ako sve bude teklo po planu, snimanje bi moglo da počne već naredne godine.

Foto Printskrin/Vikipedija

Izvor Novosti

Continue Reading
Advertisement