Connect with us

FILM

HIT! Žarko Laušević i Nenad Jezdić u novom filmu o PRVOM SVETSKOM RATU! A evo i KADA je PREMIJERA!

Published

on

Na konkursu Filmskog centra Srbije, podršku od 36 miliona dobila je ratna drama „Put do oca“, smeštena u vreme Velikog rata, po scenariju i u režiji Nenada Ognjenovića.

Pročitajte još OVO su najveći BLAMOVI SRPSKIH GLUMACA! Bikovića ISPALILA obožavateljka, Andrija PAO sa scene, a Mirka Vasiljević…

Film „Put do oca“, po rečima scenariste i reditelja Nenada Ognjenovića, pripada žanru ratnog filma drame.

– Strahote Prvog svetskog rata nisu u prvom planu. Naša priča se najviše bavi psihologijom glavnog junaka i njegovim neprirodnim, ubrzanim sazrevanjem. U „Putu do oca“ naš junak, trinaestogodišnji dečak Mihailo, na kraju svog „puta“ vraća se kući mudriji i zreliji zbog stečenog životnog iskustva. Na tom svom putu ka ocu koji se nalazi tamo negde daleko na ratištu, Mihailo se susreće sa svim strahotama rata. Tražeći oca, Mihailo pronalazi Milicu, devojčicu njegovih godina, koja za njega predstavlja jedinu pravu budućnost – kaže, za „Novosti“, Ognjenović.

Pročitajte još Miloš Biković – TOP 10 NAJBOLJE FILMSKE ULOGE! Nećete verovati KOJA je na PRVOM MESTU!

Otkrio nam je da će glumačku ekipu činiti asovi Žarko Laušević (u ulozi Miličinog dede), Nenad Jezdić (kapetan Gojković), Igor Đorđević (Mihailov otac), Vuk Kostić (vojvoda), Dragan Mićanović (kaluđer), Nebojša Dugalić (pukovnik), koji su pisanim putem potvrdili svoje učešće. Deca koja će tumačiti glavne uloge Mihaila i Milice biće izabrana početkom sledeće godine, na kastingu.

Pročitajte još KAMIONDŽIJE – Otkrivamo SVE o DRUGOJ SEZONI! Baja i Žića dobijaju novog NEPRIJATELJA! A evo o KOME JE REČ!

Snimanje filma „Put do oca“ trebalo bi da počne u avgustu 2022, a pred gledaocima bi mogao da se nađe na jesen 2023. godine.

OGNJENOVIĆ napominje da je „Put do oca“ koprodukcija Srbije, Češke i Republike Srpske i naglašava da je njegova namera kao autora da izbegne naturalističko prikazivanje brutalnosti, „jer smo se toga dosta nagledali i u dokumentarnim i u igranim filmovima“.

Pročitajte još Igra sudbine – Sledi VELIKI ŠOK! Strahinja i Nada RASKIDAJU, Luka ostavlja UNU? Nećete verovati KO će biti SA KIM na KRAJU!

– Ovaj projekat nikako ne zamišljam kao jedan u nizu propagandnih filmova sa nacionalnom temom, već kao intimnu ljudsku priču ispričanu malo drugačijim estetskim filmskim pristupom čime dobijamo univerzalnost koja će mnogo značiti u komunikaciji sa inostranim gledaocima – kaže reditelj.

Foto Promo

Izvor Novosti

Advertisement