Connect with us

FILM

HIT! TOMA – Dragan Bjelogrlić američkim medijima otkrio detalje o filmu! EVO ŠTA je rekao!

Published

on

Ugledni američki magazin „Variety“ predstavlja film „Toma“ Dragana Bjelogrlića kao portret čuvenog srpskog pevača i tekstopisca Tome Zdravkovića (1938-1991), poznatog podjednako po svojoj muzici i boemskom načinu života, a takođe nudi uvid u minula vremena u bivšoj Jugoslaviji i prikazuje neke od najznačajnijih umetnika njegove generacije.

Film „Toma“ Zorana Lisinca i Dragana Bjelogrlića, omaž čuvenom pevaču, imaće svoju svetsku premijeru 20. avgusta na zatvaranju Sarajevo film festivala.

Pročitajte još HIT! Stiže nova humoristička serija! U glavnoj ulozi je Lane Gutović! EVO KADA i GDE ćemo je gledati!

Glumačku postavu ovog ostvarenja, rađenog po scenariju Bjelogrlića, Nikole Pejakovića i Maje Todorović, čine Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak i Mirjana Karanović.

Bjelogrlić je otkrio „Variety“-iju da je pri istraživanju za film sproveo niz privatnih razgovora s prijateljima i savremenicima ovog pevača, kao i sa njegovim bratom, koji je pritom otkrio da su mnoge Zdravkovićeve najpoznatije pesme inspirisane njegovim životom.

Pročitajte još HIT! SKOK – U bioskope stiže film o košarkašici Nataši Kovačević! EVO KADA i GDE je premijera!

– Toma je bio poznat kao “pesnik duše“. On je pevao o svom kontroverznom životu i njegove pesme sadrže posebnu vrstu tuge. Ja sam napravio film baziran na toj specifičnoj emociji i pokušao da otkrijem korene njenog postojanja – kazao je Bjelogrlić za Varajeti.

Tokom više od 40 godina karijere, Bjelogrlić se pokazao kao plodan glumac, reditelj i producent.

Pročitajte još NIKOLA TESLA – Miloš BIKOVIĆ snima SERIJU o SRPSKOM NAUČNIKU!

Igrao je u oko 40 igranih filmova i 20 televizijskih serija, a kao reditelj se pokazao na filmu i seriji „Montevideo, Bog te video!“, nastavku „Montevideo, vidimo se!“, kao i seriji „Senke nad Balkanom“, za koju je napisao i scenario.

Osnivač je producentske kuće Kobra Film, u čijoj produkciji je nastao film Srđana Dragojevića „Lepa sela lepo gore“ (1996), u kojem je Bjelogrlić tumačio jednu od glavnih uloga, i koji je bio srpski kandidat za Oskara te godine.

Pročitajte još HIT! JUŽNI VETAR 2: UBRZANJE – EVO KAD počinje snimanje druge sezone serije, ali i ŠTA nas čeka u TREĆEM delu filma!

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Tanjug/Telegraf

Advertisement