Connect with us

Featured

HIT! JUŽNI VETAR 2: UBRZANJE – EVO KAD počinje snimanje druge sezone serije, ali i ŠTA nas čeka u TREĆEM delu filma!

Published

on

Nakon uspešne svetske premijere na festivalu u Puli, publika u Srbiji imaće mogućnost da pogleda “Južni vetar 2: Ubrzanje” Miloša Avramovića večeras na otvaranju 45. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji.

U nastavku blokbastera publika će moći da uživa u rolama Miloša Bikovića, Miodraga Radonjića, Jovane Stojiljković, Predraga Mikija Manojlovića, ali i međunarodnih zvezda – Anastasije Everal, Marijana Valeva i Zaharija Baharova.

Pročitajte još JUŽNI VETAR 2: UBRZANJE stiže u SRBIJU! Premijera u VRNJAČKOJ BANJI!

Reditelj Miloš Avramović u razgovoru za Blic kaže da može da otkrije ko sve gine od glavnih junak,a ali nagoveštava čija uloga će dobiti više prostora u nastavku:

– Shvatam da su ljudi ubeđeni da će mnogi likovi stradati da suza, da su zabrinuti što je dobro jer su se očigledno veseli za likove a to je samo znak da radimo pravu stvar. Bavimo se svetom koji je opasan, gde život ne vredi mnogo, i normalno je da će likovi stradati. U ovom, ali i u nastavcima koji nas tek čekaju, svakako će više prostora imati Sofija i ženski likovi, neki novi likovi, ali i neki stari, što će biti prijatno iznenađenje za sve fanove.

Na pitanje kada počinje snimanje druge sezone serije i koliko će se ona razlikovati od drugog dela filma, Avramović kaže:

Pročitajte još EKSKLUZIVNO Pogledajte PRVI TREJLER nove domaće serije CRNA SVADBA! A evo i KAD JE PREMIJERA (FOTO + VIDEO)

– Serija će se razlikovati od filma, ali i od prve sezone. Ta razlika je više na nivou prirodnog progresa nego na želji da nešto drastično menjamo i forsiramo. Probaćemo da ostanemo dosledni našem stilu i strukturi, ali da opet podignemo sve na neki viši nivo. Scenario je u završnoj fazi, radimo trenutno “drugu ruku”, i baš sam zadovoljan. Tekst je toliko dobar i inspirativan da se radujem početku snimanja skoro kao na početku snimanja prvog dela.

– Probaćemo da sa drugom sezonom napravimo globalni projekat koji će da se probije na tržišta širom sveta. Snimanje počinje u aprilu sledeće godine. Snimaćemo u Srbiji, širom regiona, ali u Italiji i Rusiji. Imaćemo neka jako zanimljiva imena i zvezde kao glumačka pojačanja, regionalne i strane majstore. Imamo super tekst, vrhunsku ekipu, solidne uslove i mislim da mi to možemo – dodaje reditelj.

Pročitajte još ŠOK! PREMINULA zvezda serije SULEJMAN VELIČANSTVENI!

O tome da li se razmišlja o trećem nastavku kao što je najavljeno prošle godine, reditelj odgovara:

– Naravno. Razmišljamo do samog kraja “Južni vetar” sage i priče o Petru Marašu, drugačije ne bi mogli da krojimo priču. Treći deo filma je takođe planiram kao globalni projekat. Planiramo da dobar deo filma bude na engleskom jeziku, da imamo jednu veliku internacionalnu zvezdu, i da se bar pola filma snima u Španiji. Tek nas čeka veliki i ozbiljan posao, ali polako, jedno po jedno. Treba prvo da završimo seriju, pa tek onda da “napadnemo” film.

Pročitajte još Igra sudbine DRUGA SEZONA: Sledi NAJVEĆI ŠOK! UNA UMIRE?! A evo i KO ĆE JE UBITI! I ZAŠTO! Iznenadićete se!

Mnogobrojna publika u Srbiji imaće mogućnost da među prvima danas vidi ”Južni vetar 2: Ubrzanje” na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, a sutradan na humanitarnoj projekciji i u Nišu. Ekipa filma predvođena rediteljem Milošem Avramovićem na prvom mestu želi da se oduži publici u Srbiji, ali ujedno i da prikupi sredstva za svog kolegu Uroša Mladenovića koji se bori sa teškom bolešću.

Karte za projekciju u Nišu rekordno su rasprodate za samo nekoliko sati, a sav prikupljeni novac biće prosleđena za Urošev oporavak.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Blic

Advertisement