Connect with us

Domaći film

HIT! Stiže Novi film o TOMI ZDRAVKOVIĆU – TO JE TOMA! A evo i KADA i na koju TELEVIZIJU!

U filmu Danica Maksimović, Tanja Bošković i Tomina udovica Gordana

Published

on

Dokumentarni film „To je Toma“, koji će na TV Prva biti prikazan u nedelju 20. novembra od 16.15, govori o Tomi Zdravkoviću srpskom pevaču narodne muzike, kompozitoru i pesniku, čoveku koji je večita inspiracija mnogih. Ideju za ovaj film dao je Miloš Paović, urednik programa u Centru za kulturu i umetnost u Aleksincu, a prepoznao ju je producent Oliver Paunović koji je sa svojom ekipom krenuo u ovu filmsku avanturu.

Film u trajanju od 45 minuta obiluje ekskluzivnim fotografijama i snimcima nastalim tokom Tomine decenijske plodonosne karijere zahvaljujući bogatoj arhivi koju poseduje novinar Nikola Kankaraš, koji je pružio nesebičnu pomoć u toku snimanja ovog filma.

U ovom unikatnom ostvarenju učestvuju Zoran Kalezić, estradni umetnik i Tomin kum, glumice Danica Maksimović i Tanja Bošković, Rade Brajović, nekadašnji urednik „Večernjih novosti“, estradni menadžeri Nikola Idžan i Sadik Pašić, estradni umetnik Hasan Dudić, kao i Tomina udovica Gordana Zdravković.

– Mnogi poznaju Tomino stvaralaštvo, ali ne i njega kao čoveka, njegov karakter, senzibilitet i ishodišta iz kojih su te pesme nastajale, pa će im ovaj film to pružiti – rekao je reditelj Vladimir Ristić.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Izvor Film i TV

Foto Promo

Advertisement