Connect with us

Featured

NIKOLA TESLA – Miloš BIKOVIĆ snima SERIJU o SRPSKOM NAUČNIKU!

Published

on

Naš proslavljeni glumac i producent Miloš Biković za jedan od narednih projekata sprema ekranizaciju života srpskog genija. Film i serija “Nikola Tesla”, koji će za glavnog junaka imati najvećeg pronalazača u istoriji čovečanstva, snimaće se pod okriljem kuće “Archangel production”. Uz podršku holivudske produkcijske kuće “Iervolino Entertainment” i ruske televizije CTC, koja je bila deo Bikovićevog tima u stvaranju filma “Hotel Beograd”.

PROČITAJTE JOŠ: HIT! JUŽNI VETAR 2: UBRZANJE – EVO KAD počinje snimanje druge sezone serije, ali i ŠTA nas čeka u TREĆEM delu filma!

Mada je projekat zasnovan na životu, liku i delu Nikole Tesle, ona nije biografska, nego kinematografski prikaz naučnog rada najvećeg srpskog uma, koji je ostavio više od 700 registrovanih patenta. Čoveka vođenog simbolikom broja tri, delimično detektiva i genija, potcenjenog za života – jednom rečju superheroj sa Balkana.

PROČITAJTE JOŠ: EKSKLUZIVNO Pogledajte PRVI TREJLER nove domaće serije CRNA SVADBA! A evo i KAD JE PREMIJERA (FOTO + VIDEO)

“Nikola Tesla” biće naučno-fantastična serija od 10 epizoda i biće dostupna na srpskom, engleskom i ruskom jeziku. Ovaj međunarodni projekat, uz podršku stranih kompanija koje ulažu u našu kulturu, predstaviće srpskog naučnika, prvog aj-ti stručnjaka u svetu, i izuzetno važnu srpsku temu, koja je na pravi način relevantna za celo čovečanstvo. Baš onako kako genije poput Nikole Tesle zaslužuje.

PROČITAJTE JOŠ: FILM TOMA – EKSKLUZIVNO pogledajte TREJLER za dugo očekivani SPEKTAKL! Evo kada stiže u BIOSKOPE! (VIDEO)

– Pošto smo stvorili projekat za seriju inspirisanu životom Nikole Tesle, otišli smo još dalje i pronašli partnere koji su spremni da ulože najmanje dva miliona evra u naš film. S ponosom mogu reći da je za jednu srpsku temu, poput života našeg najvećeg uma, a to je bio Nikola Tesla, učinjen iskorak na polju domaće proizvodnje, privlačenjem velikih stranih kompanija da ulažu u našu kulturu i u njeno nasleđe – poručio je Miloš Biković.

Foto Archangel Production

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/archangelproduction

Advertisement