Connect with us

Featured

HIT! Glumac Ivan Zekić otkrio KAKO je dobio ulogu u filmu TOMA i KAKO se pripremao za lik slavnog pevača Tozovca!

Published

on

Gost nove epizode  serijala „Tanjug Reflektor“ bio je glumac Ivan Zekić, koji je govorio o tome da je u dosadašnjoj karijeri najponosniji na ulogu pevača narodne muzike Predraga Živkovića Tozovca (1936-2021) u novom filmu „Toma“ reditelja Dragana Bjelogrlića.

– Kada sam čuo da će Bjela da radi film, naravno nisam mu rekao: “Daj mi Tomu“, ali sam rekao: “Tozu mi daj, molim te“! – rekao je Zekić.

Pročitajte još ŠOK! Milan Marić zaražen koronom! EVO KAKVO je stanje popularnog glumca!

U filmu o životu pevača i kompozitora narodne muzike Tome Zdravkovića (1938-1991), čija se premijera očekuje 20. avgusta na Sarajevo film festivalu, Zekić je, da bi dobio ulogu, slao Bjelogrliću na poređenje svoju i fotografiju Tozovca.

– To je dosta dobro izgledalo, i na sreću, dao mi je ulogu. To mi je neverovatna čast, jer sam njegovu muziku cenio oduvek, i neverovatno mi je žao što neće moći da pogleda film, ali mislim da bi bio zadovoljan – naglasio je glumac.

Zekić se za ulogu pripremao gledanjem svega što o Tozovcu postoji na Jutjubu, kao i čitanjem starih novinskih članaka, ali nažalost nije stigao da se upozna sa muzičarem, osim što su se u januaru ove godine čuli telefonom.

Pročitajte još HIT! Glumac Nikola Đuričko objavom na Instagramu oduševio pratioce! EVO o ČEMU je reč!

– Nešto me vuklo da stupim u kontakt s njim, jer sam shvatio da premijera neće još doći. Imali smo jako lep razgovor. Malo posle toga je otišao. Bila mi je čast – istakao je Zekić.

Glumac priznaje da nije „neki neverovatan imitator“, ali se trudio da skine koliko je mogao Tozovčev manir, a da istovremeno da „svoj pečat ulozi, što nije toliko jednostavno“.

Nakon saradnje u filmu „Montevideo“ i serije „Senke nad Balkanom“, saradnja sa rediteljem Bjelogrlićem je bila „sjajna kao i uvek“.

Pročitajte još HIT! Glumica Marijana Mićić staje na ludi kamen? Jedan detalj sve otkrio? EVO o ČEMU je reč!

– Znamo se, šta ko može i šta ko treba da radi. Bilo je zadovoljstvo, jer nema mnogo nepoznanica. Saradnja kojoj bih se uvek vraćao – istakao je Zekić.

Glumcu je prijala uloga koja je zahtevala nošenje kreacija iz sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih godina, „gde može da se vidi kako se naše društvo kretalo kroz ta odela“, a što se tiče postarivanja šminkom „perika je odradila dosta toga“.

– Meni je Tozovac bliži. Stil pevanja, vesele pesme, šeretske, to mi više leži. Ali naravno, Toma je legenda. Jedan jedini – zaključio je Zekić.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Tanjug/Telegraf

Advertisement