Connect with us

FILM

Dodelom nagrada završeni Filmski susreti u Nišu! Gran pri dobio Nenad Jezdić! EVO KO su ostali nagrađeni glumci!

Published

on

Filmski susreti u Nišu završeni su tradicionalnom dodelom nagrada. Žiri u čijem sastavu su Ljiljana Dragutinović, Svetislav Goncić i Bane Tomašević dodelio je Gran pri Nenadu Jezdiću, za ulogu Kašike u filmu „Vikend sa ćaletom“ Miroslava Momčilovića.

„Carica Teodora“ pripala je Tamari Dragičević za ulogu Silvane Armenulić u filmu Dragana Bjelogrlića „Toma“, a „Car Konstantin“ Milanu Mariću za ulogu Tome u istoimenom filmu.

Pročitajte još HIT! Glumac Pavle Jerinić je pre dva meseca postao otac, a sada otkriva KAKO se snalazi u novoj životnoj ulozi!

Marić je napomenuo da je mnogo srećan što je dobio nagradu za ulogu u filmu „Toma“ baš u Nišu.:

– Ovaj festival pripada glumcima, a čuvate ga vi“, kazao je Marić i potom čestitao svim kolegama koji su dobili nagrade na festivalu.

Debitantsku nagradu dobio je Vukašin Jovanović za ostvarenje u filmu „Jedini izlaz“.

Pročitajte još HIT! Glumica Mirka Vasiljević na snimanjima krila da je trudna! Kolege mislile da je bolesna! EVO ŠTA kaže o tome!

Nagrada „Milorad Mandić Manda“ za najbolje ostvarenu komičnu ulogu pripala je Gordanu Kičiću za ulogu Veljka u filmu „Realna priča“.

– Veoma sam srećan zato što sam dobio nagradu. Možda mi je ovo najsrećnija nagrada koju sam ikada dobio, zato što je Manda uvek delio sreću među kolegama i privatno – rekao je Kičić primajući nagradu.

Kičiću je nagradu završne večeri festivala na Letnjoj pozornici Niške tvrđave uručila Mandićeva supruga gumica Anastasija Mandić.

Pročitajte još HIT! Zvezda američke serije OKRUŽEN MRTVIMA – Norman Ridus stiže u Srbiju? EVO ŠTA o tome kaže čuveni Deril!

Specijalno priznanje žirija Filmskih susreta u Nišu pripala je ansamblu filma „Oaza“, dok je nagrada za najboljeg stranog glumca festivala pripala Feđi Štukanu za ulogu u filmu „Nečista krv-Greh predaka“.

Nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu pripala Sanji Marković, a za najbolju mušku epizodu Andriji Kuzmanoviću, oboma za film „Toma“.

– Puno vam hvala na ovome, stvarno! Divni ste – rekla je kratko Marković primajući nagradu za ulogu Gordane, treće supruge pevača i kompozitora narodne muzike Tome Zdravkovića.

Pročitajte još HIT! Žika Todorović oduševio pratioce na Instagramu! EVO o ČEMU je reč!

Sa završne večeri festivala odsutni Kuzmanović nagrađen je za ulogu menadžera Drde u biografskom filmu o muzičaru, koji je režirao Dragan Bjelogrlić.

Poveljom za izuzetnu žansku ulogu na festivalu Filmski susreti u Nišu nagrađena je Anđelka Prpić, dok je to priznanje u muškoj konkurenciji otišlo u ruke Ivana Tomića za ulogu u filmu „Ne igraj na Engleze“.

Tomić je kazao da je presrećan što je igrao u filmu “koji se dugo borio da ugleda mrak bioskopa“.

Foto Printscreen Instagram

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/b92

Advertisement