Connect with us

Featured

HIT! TOMA – Zoran Lisinac otkriva da je scenario za film pisao u porodilištu! A EVO i KAKO je nastao veliki hit Tome Zdravkovića!

Published

on

Zoran Lisinac, zajedno sa Draganom Bjelogrlićem, reditelj je filma o Tomi Zdravkoviću. Rodom je iz Kruševca, a već više od dve decenije živi u Holivudu.

Nakon premijere na filmskim susretima u Nišu, Lisinac otkriva manje poznate detalje iz života slavnog pevača, ali i kako je postao deo ove priče.

Pročitajte još HIT! Scenarista Siniša Pavić otkrio KAKVA je bila saradnja sa Lanetom Gutovićem! A EVO i KOJU ulogu u kultnoj seriji je slavni glumac ODBIO!

Dragan Bjelogrlić je došao sa idejom o tome još 2017. godine i imao je scenario koji je pisao Nikola Pejaković. Želeo je da to napišem kao seriju od osam nastavaka. U januaru mi se rodio sin, i prvu ruku scenarija pisao sam u porodilištu. Bilo mi je stalo da se ne krijemo previše iza toga što je to Toma Zdravković, to je već prodaja filma. Onda sam rekao Bjeli: “Hajde da ga tretiramo kao dramski lik, da nađemo neku strukturu, da bude antiheroj”. Mislim da je film, između ostalog, i zato uspešan – kaže reditelj.

Lisinac otkriva i ko im je pomogao da dođu do važnih informacija o Tominom životu.

– Pričali smo i s njegovom suprugom Gocom i bratom Novicom, s prijateljima, i shvatio sam da ga na neki način i niko nije dobro poznavao. Jedni su govorili da je bio srce, duša, drugi kažu da je bio prek i težak čovek. Onda shvatiš da je on sve to bio, i ništa od toga. Shvatio sam da je najbolje da napravimo impresionisticki portret Tome Zdravkovića.

Pročitajte još HIT! Vesna Trivalić i Gagi Jovanović zajedno u novom filmu posle 23 godine! EVO o ČEMU je reč!

 Na pitanje šta je bila inspiracija za film, reditelj kaže:

– Film je možda više nekako moderno napravljen. Nije to tipičan jugoslovenski film, a to su mi rekli i glumci koji su pogledali. Film “Toma” je prvi moderan punokrvan u smislu žanra.

Lisinac otkriva i kako on doživljava Tomu Zdravkovića:

Pročitajte još HIT! AVIONDŽIJE – Objavljen prvi trejler nove humorističke serije! EVO KADA počinje prikazivanje!

– On nije stao, nije nikada podigao ručnu, to se vidi i u filmu, ako pričamo po nekim dramskim kanonima Toma je tragičan karakter u našem filmu. Imao je neuzvraćenu ljubav, veoma rano, kao mlad. Ta tuga se samo produbljivala kako su prolazile godine i decenije.

Zorana Lisinca i Tomu Zdravkovića povezuje i život u Americi.

– U Americi sam već 12 godina. Mi smo jedan deo snimanja radili u Čikagu, a to je moj brat Vladimir producirao. Tamo je ogromna srpska dijaspora i svi su skočili da pomognu, što statisti, kamiondžije, sponzori, i svi su bili veoma uzbuđen i zbog same ideje.

Pročitajte još HIT! NEČISTA KRV – GREH PREDAKA – Glumački ansambl filma dobio nagradu na Dunav Film Festu! Počela bioskopska distribucija širom Evrope!

Reditelj otkriva i kako je nastala jedna od čuvenih pesama Tome Zdravkovića.

Toma Zdravković je zapravo posle razlaza sa suprugom Nadom otišao u Čikago da umre posle tog sloma. Tada je izašla pesma “Dotakô sam dno života”. Onda je rekao: “Ako baš hoću da se upropastim, onda idem tamo, jer gde je bolje nego u Americi, jer ne možeš to toliko da učiniš kao tamo”. Toma je išao sa tom destruktivnom tendencijom. On je tamo saznao da je Silvana Armenulić poginula. To ga je dotuklo – završava Lisinac.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Kurir

Advertisement