Connect with us

FILM

Poslednji film čuvene glumice Mire Furlan pred beogradskom publikom! EVO ŠTA donosi film SAVA!

Published

on

Čuvena glumica Mira Furlan napustila nas je 20. januara ove godine. Iza nje ostalo je mnoštvo filmova, serija i predstava. Glumica je na samom početku rata u Hrvatskoj napustila zemlju sa suprugom Goranom Gajićem, čuvenim rediteljem. Novi dom su našli u Los Anđelesu, a Mira je dobila priliku da zaigra u kultnim američkim serijama, kao što su “Vavilon 5” i “Izgubljeni”.

Pročitajte još TOP 10 KLJUČNIH činjenica o seriji PEVAČICA! Ko je BABA VLAJNA?

Dugometražni dokumentarni film „Sava“, jedan od poslednjih projekata pokojne glumice, imao je juče beogradsku premijeru na Beldoksu. Dokumentarac o putešestviju istoimenom rekom, u kojem Mira, autorka scenarija i naratorka, vodi gledaoce kroz bivšu Jugoslaviju, upoznajući ih sa ljudima koji dele ista sećanja, snove i vizije.

Furlanova u filmu pozajmljuje glas prirodi, odnosno Savi, koja kroz razgovor povezuje ljude tokom 990 kilometara dugog putovanja.

Pročitajte još EKSKLUZIVNO – OTKRIVAMO: Evo KO će glumiti ZORANA MARJANOVIĆA u seriji PEVAČICA! Nije VUK KOSTIĆ, već…

Film britanskog režisera Metjua Somervila sniman je na lokacijama širom Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Fascinacija Somervila bivšom Jugoslavijom i ljudima koji žive uz Savu započela je njegovom posetom Egzit festivalu u Novom Sadu.

– Hteo sam da pokažem kako je priroda veća od svake nacije i da će reke teći još dugo pošto nas ne bude. Reke spajaju ljude više od bilo kojih zastava, kulturnih običaja ili krvnog srodstva. Ovim filmom sam hteo da ilustrujem kako najduža reka u bivšoj Jugoslaviji spaja ljude i posle promena granica – kaže reditelj, a prenosi Beta.

Pročitajte još IGRA SUDBINE – Nove epizode donose OGROMAN ŠOK! Luka i Una RASKIDAJU! A evo i ZBOG ČEGA!

Mira Furlan preminula je u Los Anđelesu u januaru, u 65. godini, od komplikacija prouzrokovanih virusom Zapadnog Nila, potvrdila je njena porodica. Na ovom dokumentarcu radila je od 2019. Na mejl koji joj je Somervil poslao, predloživši joj da bude naratorka, ona je odmah potvrdno odgovorila.

Pročitajte još SERIJA PEVAČICA – EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Da li MILICA PAVLOVIĆ zaista tumači lik JELENE MARJANOVIĆ? Ovo je PRAVA RADNJA SERIJE!

– Mogla bih potpisati svoje ime ispod vaše rečenice o prirodi i da ljudska povezanost mora biti iznad svih ovih opasnih predstava o nacionalnosti. Kao jedan od stanovnika bivše Jugoslavije koji je izgubio svoju zemlju zbog tog besmislenog rata (naravno nametnutog zarad profita neke nove elite), zahvaljujem vam se na ovom projektu. Jednom rečju, da. Biću počastvovana da radim sa vama na ovom filmu – napisala je Furlanova Somervilu.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Beta/Telegraf

Continue Reading
Advertisement