Connect with us

SAPUNICE

Merjem Uzerli: Vraća se sapunicama samo pod ovim uslovima

Popularna Hurem iz serije “Sulejman Veličanstveni” već skoro pet godina odbija uloge u serijama

Published

on

Kada je pre tačno 10 godina izabrana da udahne dušu najmoćnijoj sultaniji Osmanskog carstva – čuvenoj Hurem u seriji “Sulejman Veličanstveni”Merjem Uzerli bila je najsrećnija žena na svetu. Tako velika i važna uloga u najskupljem turskom TV projektu svih vremena, nešto je što se dešava jednom u životu. Ili, najčešće, nikada. Međutim, radovanje se posle tri godine, provedene u seriji, pretvorilo u najgoru noćnu moru.

Uspeh serije došao je bukvalno preko noći. I dok je Merjem Uzerli zatvorena u studiju šest dana nedeljno po 16 sati dnevno predano snimala i uživala u ulozi – napolju se dešavala opšta pomama za njenim likom i delom. Uskoro je devojka iz Nemačke, koju je do tada za Tursku vezivalo samo očevo poreklo, postala najpopularnija glumica.

Hurem je umalo koštala glave

Najpre su je zavoleli Turci, pa sve zemlje Balkana, a onda i čitav svet. Međutim, Hurem je sve samo ne pozitivan lik. Kako se serija “odmotavala” – zbog sultanijinih smicalica i zlodela, turska konzervativna publika je tokom druge sezone počela da poistovećuje Merjem Uzerli sa Hurem. Čak su je optužili da je prouzrokovala probleme u braku svom kolegi Halitu Ergenču, koji je tumačio Sulejmana.

Merjem Uzerli i Halit Ergenč u seriji „Sulejman Veličanstveni“

Osuda jednog dela javnosti, tračevi, jačina lika koji je tumačila, ali i Huremina loša energija, koštala ju je živaca. Dodatno, tadašnji dečko ju je ostavio čim je saznao da je zatrudnela. Pritisak je bio ogroman, pa je Merjem čak digla ruku na sebe. Epilog – napustila je seriju “Sulejman Veličanstveni”, legla u nemačku psihijatrijsku kliniku i posle izvesnog vremena postala majka i vratila se normalnom životu.

“Merjem Uzerli je karijeru stavila u drugi plan, a od silnog zarađenog novca pokrenula je privatni biznis”

Glumi se povremeno vraćala tek toliko da je mine želja. A i zašto bi kada od reklama i gostovanja po raznim svetskim festivalima sasvim pristojno zarađuje. Ipak, turski producenti ne gube nadu, pa je i dan danas zatrpavaju ponudama za povratak na mali ekran. Bez obzira na to što se njena poslednja serija “Kraljica noći” i nije baš proslavila.

Traži bogatstvo za povratak

Mada tvrdi da je napustila ulogu Hurem zbog psihičkih problema, postoji i druga verzija. Navodno, Merjem nije uspela da se dogovori sa producentima prilikom potpisivanja ugovora za četvrtu sezonu. Turskom čaršijom se jedno vreme prenosio trač da je tražila da joj povećaju honorar sa 15.000 na 25.000 evra – koliko je primao Halit Ergenč, što joj producenti nisu ispunili. Zbog toga je, navodno, izmislila priču o nestabilnom psihičkom stanju.

Sada ta ista čaršija priča kako Merjem traži čak 50.000 evra po epizodi da bi se vratila na mali ekran. I dok jedni smatraju da je precenila sebe – drugi, pak, veruju da je to samo izgovor kako bi producenti odustali od ubeđivanja na sam pomen visine honorara. Ono što je sigurno, Merjem se više neće uhvatiti za tu vruću ringlu. Jednom se silno opekla, kada je na neviđeno ušla u TV mašineriju koja ju je samlela za tri godine. Onaj ko je bude poželeo, moraće dobro da odreši kesu. Da bar zna za šta se “prži”.

Izvor filmitv.rs

Foto Promo / Instagram

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Advertisement