Connect with us

SAPUNICE

Otkrivamo: Ovi turski glumci zarađuju milione

Zvezde turskih melodrama sa honorarima mogu da pariraju američkim TV kolegama

Published

on

Od kada su pre desetak godina melodrame sa Bosfora pokorile Balkan, a zatim i ceo svet – turski glumci su počeli ozbiljno da zarađuju. Najveće zvezde turskih serija za godinu dana uzmu i do milion evra, što ih svrstava među najplaćenije evropske glumce.

Turski glumci honorar dobijaju po epizodi. Budući da snimanje jednog nastavka traje oko nedelju dana, za mesec dana zgrnu pravo malo bogatstvo. Naravno, samo vodeća imena bosforskih sapunica. Svakako i oni koji se ne nalaze na A listi glumaca, koje viđamo u sporednim ulogama, zadovoljno trljaju ruke. Jer, njihovim platama bi mogli da pozavide najuspešniji srpski glumci.

Sulejman vredan miliona

Voštanu figuru svoju ljubi… Halit Ergenč u „društvu“ sultana Sulejmana Veličanstvenog

Najskuplji turski glumci su Halit Ergenč (“Sulejman Veličanstveni”) i Burak Ozdživit (“Beskrajna ljubav”). Oni po epizodi uzimaju 25.000 evra, a na mesečnom nivou njihova zarada iznosi 100.000 evra. Halit je, navodno, za ulogu Sulejmana, koga je igrao u 139 epizoda, inkasirao čak tri i po miliona evra! To se smatra najvećom zaradom ikada.

“Kada se na ovu zaradu dodaju honorari od reklama, turski glumci godišnje uzmu i po nekoliko miliona evra”

Burak se proslavio kao Bali beg, ali platu u kojoj Ergenč već deceniju uživa, stekao je tek pre nekoliko godina. Tome je najviše doprineo TV hit “Beskrajna ljubav”, ali i serija koju trenutno snima “Osnivač: Osman”.

Odmah iza ovog dvojca slede Kivanč Tatlitug (“Ljubav i osveta”, “Zabranjeno voće”, “Sever Jug”) i Kenan Imirzalioglu (“Ezel”, “Karadaji”). Ovaj dvojac po epizodi dobija 20.000 evra, a na mesečnom nivou – 80.000 evra. Njihov mlađi kolega Džan Jaman, junak serije “Sanjalica”, važi za jednog od najskupljeg glumaca iz novije generacije. Njegov honorar po epizodi iznosi 10.000, iliti 40.000 evra mesečno.

Glumice “slabije” plaćene

U ženskom “taboru” cene su nešto niže, ali ni popularne glumice ne zaostaju mnogo za muškim kolegama. Da biste angažovali Džansu Dere (“Sila”), Fahrije Evdžen (“Kad lišće pada”), Beren Sat (“Izgubljena čast”)  i Serenaj Sarikaru – morali biste da mesečno izdvojite 60.000 evra. Ove dame po epizodi “koštaju” 15.000 evra!

Turski glumci: Hande Erčel je najplaćenija mlada turska glumica

Hande Erčel, junakinja serije “Pokucaj na moja vrata”, i Demet Ozdemir važe za nove nade turskog sveta sapunica. Ove dve mlade dame po epizodi uzimaju 10.000 evra, a njihova mesečna zarada iznosi 40.000 evra. Tako je Hande za “Pokucaj na moja vrata” inkasirala čak 520.000 evra!

Izvor filmitv.rs

Foto Printscreen / Instagram / Facebook Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Advertisement