Connect with us

Intervjui

Aleksandar Radojičić otkriva šta ISKRENO misli o seriji DINASTIJA. Ovome se IPAK niko nije nadao!

Glumac Aleksandar Radojičić otvoreno kaže da ne voli sapunice. Ulogu u seriji “Dinastija” prihvatio je samo zbog jedne stvari

Published

on

Kada mu je Dragan Bjelogrlić pre više od decenije poverio ulogu Mikice Arsenijevića Balerine u filmu “Montevideo, Bog te video” – bilo je jasno da će Aleksandar Radojičić biti uspešan glumac, te da će uloga sportiste biti njegova “lična karta”.

Budući da se dobro pokazao na terenu, pet godina kasnije dodeljena mu je rola košarkaša u filmu “Bićemo prvaci sveta”. A potom i u seriji “Žigosani u reketu”. Tumačio je i lik pesnika Milorada Mitrovića u “Šeširu profesora Koste Vujića”, ali i policajca Fadilja u rusko-srpskom akcionom filmu “Balkanska međa”. Sada ga gledamo u posve različitim serijama – nadrealnom trileru “Beležnica profesora Miškovića” i srpskom rimejku sapunice “Dinastija”.

“Beležnica” mu je po meri

U “Beležnici profesora Miškovića” oživeo je Velju Stevanovića, oca junaka Boška, u doba kada je bio mlad pripadnik Državne bezbednosti. Glumac otkriva šta mu je bilo zanimljivo u toj seriji i sudbini lika.

– Za početak žanr, ta mešavina misterije, trilera i drame koja nije još viđena kod nas. Takvo razmaštavanje je novo i osvežavajuće za našu televiziju. Volim da gledam takve strane serije i drago mi je što sam imao prilike da učestvujem u domaćem – nadam se, dobrom pokušaju realizacije takvog žanra. Igram službenika Državne bezbednosti koji dolazi u situaciju da radi protiv nekih svojih načela zarad ljubavi – odnosno kako bi mogao da ispuni želje ženi u koju je zaljubljen – kaže Aleksandar, i nastavlja:

– On pokušava da nađe razumevanje za sve i da postupi ispravno dok se nalazi na klackalici između žene – koju ima uz sebe i nečeg zabranjenog. Velja je čak rizikovao život zbog beležnice, a zapravo zbog nemoguće ljubavi. Hteo je da pokaže koliko mu ta žena znači tako što će da spase nju, čak i njenog muža – profesora Miškovića. Godinama kasnije do Veljinog sina Boška dolazi upravo beležnica profesora Miškovića i tu serija počinje.

“Dinastija” kao izazov

U “Dinastiji”, satkanoj od glamura, intriga i moći, tumači lik Mihajla, vozača porodice Kadić.

– Originalnu verziju nisam gledao, ali toliko sam slušao o zapletu i likovima – kao da sam je gledao. Nisam veliki obožavalac sapunice kao žanra. Ali, “Dinastija” je rađena osamdesetih godina i drugačija je od onoga što se danas snima. Zanimalo me je kako će to biti urađeno ovde i poželeo sam da budem deo toga. Pogotovo kada sam čuo ko je u ekipi – kaže glumac, i dodaje:

– Prvi put sam radio sa Banetom Popovićem, koji igra Branka Kadića, i drago mi je što sam imao prilike da snimam sa njim. Imam scene i sa Sergejem Trifunovićem i Mimom Karadžićem, sa kojima sam već radio. Direktna partnerka mi je Magdalena Mijatović, kojoj je ovo prvi veći projekat. Snimanje i dalje traje i ne znam kako će sve epizode izgledati, ali nadam se da nećemo razočarati publiku.

Sreća nije u parama

Raskoš, luksuz i bogatstvo mogu biti vrlo primamljivi, ali navode i na zanimljivu dilemu, poput one u priči o tamnom vilajetu.

– Slična je tematika i osamdesetih i danas – intrige i želja za moći. Moj junak Mihajlo pokušava da se popne na društvenoj lestvici, ali na pogrešne načine. Ipak, upravo u svetu bogataša morate nekad da zaboravite na ponos i neka načela da biste došli do zacrtanog cilja. Teško je ne uprljati ruke u tom svetu. Mihajlo se upliće u vezu sa ćerkom svog šefa i pravi mu dodatni problem, ali Branko pravi najveće probleme. Mislim da traganje za novcem i moći proističe iz straha od prolaznog, ujedno i straha od smrti – kaže glumac, i dodaje:

– Ali, ništa od toga nećemo moći da ponesemo na onaj svet. Zato se, zaista, trudim da ne jurim za bilo čime što me neće činiti srećnim. Nažalost, današnjica je takva da bez novca ne možete da uradite mnogo toga, ali nije u njemu sreća. Prave stvari koje nas čine srećnim su upravo oko nas i u nama samima, a novac nam treba da preživimo. Tokom prošle godine podsetio sam se koliko je bogatstvo biti zdrav. Da su vama bliski ljudi zdravi i da provodite vreme sa njima. U jurcanju za novcem život mnogo brže prolazi pored vas jer ga zapravo ne živite.

Aleksandar Radojičić – zauvek Balerina

Na pitanje da li nekad pomisli da su ga uspeh filma “Montevideo” i uloga u njemu obeležili za sva vremena, Aleksandar Radojičić kaže:

– Taj film je obeležio novi period srpske kinematografije i povratak publike u bioskope i otvaranje mnogih bioskopskih sala. Označio je i izlazak iz ratnih tema i nekakvog mraka. Ne kažem da pre toga nije bilo dobrih filmova. Ali, mislim da je u tom trenutku taj film bio potreban ne samo Srbiji već i regionu. Baš zato je svugde bio tako dobro prihvaćen.

– Nemam problem sa tim što me i dalje mnogi nazivaju Balerina po ulozi u tom ostvarenju. Jer, na taj način odaju počast tom projektu i svemu što smo stvarali pet godina. Rado se sećam “Montevidea” i volim da ga pogledam ponovo kada naletim na njega na televiziji. Za mene on označava period života tokom kog sam upoznao mnoge ljude i stekao prijatelje koje i danas volim i poštujem – ističe Aleksandar.

BONUS VIDEO: Upoređujemo sve tri serije DINASTIJA. Koja vam je bolja?

Foto Instagram/radojicic_aleksandar

Izvor: filmitv.rs/Novosti

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Advertisement