Connect with us

Domaći film

TOMA obara sve rekorde, a sledeći svoj film dobija DŽEJ! Evo i KADA!

Toma je „potegao nogu“, a za njim svoj film dobijaju Džej, Šaban Bajramović i Milan Mladenović! Ali tu nije kraj…

Published

on

Džej film biće naredna najtraženija fraza u Google pretraživačima uskoro. Zašto? Zato što je iz Filmskog centra Srbije stigla vest da se posle filma TOMA pripremaju ideje za filmove o Džeju, Šabanu Bajramoviću i Milanu Mladenoviću.

Za manje od tri nedelje od svečane premijere u Beogradu film „Toma“ videlo je čak 400.000 ljudi.

Novo ostvarenje Dragana Bjelogrlića, kako tvrde distributeri, filmadžije i glavni glumac Milan Marić, ima bolji start od prvog dela „Zone Zamfirove“, koji je pogledalo 1.080.857 gledalaca.

Zavedeni uspehom ove priče, i mnogi drugi autori najavljuju biografske priče i o drugim pevačima. Tako se šuška da su u pripremi i filmovi o Džeju, Silvani Armenulić, Lepi Lukić, Šabanu Šauliću i Zdravku Čoliću. Međutim, od ideje do realizacije je dalek put.

Džej film – Hoće li na veliki ekran doći i Gruova priča?

I Bjelogrliću je, kako je sam priznao, šest godina trebalo da film o Tomi privede kraju. Kako poručuju iz Filmskog centra Srbije, trenutno su u pripremi samo tri projekta ove tematike – o Šabanu Bajramoviću (dokumentarac), Džeju i Milanu Mladenoviću.
– Raduje me uspeh „Tome“. Film radi kod publike i za nju smo ga pravili. Istorija biografskog filma dugo postoji i u Holivudu. To nije ništa novo. Publika voli da zaviri u život poznatih sportista i pevača. Moj omiljeni film je „Amadeus“. Toma je mene fascinirao kao dramski lik i antiheroj. Mi film nismo pravili zbog armije njegovih fanova i to treba i kolege da izbegavaju. Voleo bih da vidim mini-seriju EKV i film o reperu Gruu, jer u njegovom životu postoji tragični treći čin – objašnjava Zoran Lisinac, koautor i scenarista filma „Toma“.

Film „Toma“ mnogi su ocenili kao „pravo osveženje u srpskoj kinematografiji“, te ne čudi što ostvarenje reditelja Dragana Bjelogrlića puni bioskope čak i usred pandemije. Prema zvaničnim podacima, u bioskopima širom Srbije pogledalo ga je za manje od mesec dana više od 400.000 gledalaca. A taj broj raste iz dana u dan. Kako stoje stvari, „Toma“ bi mogao da postane jedan od najgledanijih srpskih filmova u novijoj istoriji.

BONUS VIDEO

 

Foto Printskrin

Izvor Film i TV/Kurir

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

ZABRANJENO SVAKO KOPIRANJE SADRŽAJA

Advertisement