Connect with us

STARS

DRAGAN BJELOGRLIĆ dobio PRESTIŽNU NAGRADU! U društvu svetskih FILMSKIH VELIKANA!

Proglašen živom legendom Balkana

Published

on

Dragan-Bjelogrlic

Naš glumac, reditelj i producent Dragan Bjelogrlić osvojio je prestižnu nagradu “Europa Prima 2022 Award”, na svečanoj ceremoniji u Skoplju Filmskog festivala Jugoistočne Evrope (SEE FILM FESTIVAL PARIS-BERLIN-WASHINGTON).

Predsednik festivala Jordan Plevneš u besedi povodom uručenja nagrade, istakao je da je Bjelogrlić svojim filmovima, serijama i predstavama kao akter, režiser i producent dokazao da se u u prvoj i poslednjoj Evropi ostvaruje civilizacijski ideal koji uzdiže umetnost na pijedestal.

Plevneš je posebno naglasio Bjelgrlićevo poslednje ostavrenje “Toma”, za koje kaže da je jednim zamahom zagrlilo svet.

– Tako Bjelogrlić postaje bezgranični čovek, umetnik i tvorac, živa legenda Balkana, upravo zarad dugovekovne duhovne tradicije koju nazivamo balkanskom civilizacijom – rekao je predsednik festivala.

Naš proslavljeni umetnik dobio je još jedno priznanje. Univerzitet Europa Prima dodelio je Draganu Bjelogrliću titulu počasnog profesora (Professor Honoris Causa).

Plevneš je naglasio da Bjelogrlić svojm fascinantnom karijerom zaslužuje da stoji na istom mestu gde su bili Manoel De Oliveira, Klod Leluš, Robert Vilson, Jirži Mencel, Abdulah Sidran, Miki Manojlović, Meto Jovanovski

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Aleksandra Jankova

Advertisement