Connect with us

Emisije

Eurosong 2022: UKRAJINA POBEĐUJE, a evo i zbog čega… (POSLUŠAJTE PESMU)

Rat će presuditi pobednika?

Published

on

Evrosong-Ukrajina

Nakon aktuelnih događaja u Ukrajini, u samo nekoliko poslednjih sati, ova država popela se na drugo mesto kladionica za pobednika festivala Eurosong 2022.

Naime, ukrajinskim predstavnicima povećala se šansa za pobedu jer se mnogi, u poslednjih nekoliko sati, klade na njihovu pobedu u Torinu. Na stranici za klađenje uz ime Ukrajine, izvođača i naziva pesme stoje plavo i žuto srce u znak podrške Ukrajini i Ukrajincima.

Prvenstveno je za ukrajinskog predstavnika za “Pesmu Evrovizije 2022” u Torinu izabrana pevačica Alina Paš, ali je morala da se povuče s takmičenja nakon što je prošla temeljno ispitivanje zbog izveštaja da je posetila Krim, koji je Rusija okupirala 2015. godine. Paš je bila odabrana da predstavlja Ukrajinu na takmičenju sa pesmom Shadows of Foreign Ancestors.

Nakon toga, ukrajinska televizija UA:PBC, izabrala je novu pesmu, a reč je o pesmi “Stefania”, koju izvodi Kalush Orchestra.

Kalush Orchestra bili su drugoplasirani na ukrajinskom izboru za predstavnika na Evroviziji. Iako im je publika dala maksimalan broj bodova, žiri ih je stavio tek na treće mesto. Pesma “Stefania” spaja tradicionalno pevanje i instrumente s modernim repom, a posvećena je majkama.

Inače, ukrajinska državna televizija, UA:PBC, pozvala je Evropsku radiodifuznu uniju (EBU), koja organizuje takmičenje, da suspenduje Rusiju i zabrani joj učešće na ovogodišnjem takmičenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo Eurovision

Advertisement