Connect with us

Domaće serije

“Kljun” prikazan na festivalu u Kanu: Ovacije za srpsku seriju! (VIDEO)

Publika prestižnog međunarodnog festivala serija “Canneseries” u Kanu, imala je priliku da danas, 10. oktobra, pogleda dve epizode serije “Kljun”.

Published

on

“Kljun” je prva serija iz Srbije koja je izabrana u zvaničnu selekciju prestižne manifestacije “Canneseries”. Ružičastim tepihom ispred Palate festivala danas je prošetao deo ekipe domaće serije: rediteljka Jelena Gavrilović i scenaristi Ljubica Luković i Matija Dragojević. Nažalost, veći deo ekipe nije mogao da prisustvuje festivalu zbog strogih antipandemijskih mera u Francuskoj.

Serija “Kljun” (na engleskom nosi naziv: Awake) našla se u selekciji od 10 serija koje će se gledaocima predstaviti ove godine. Predsednik ovogodišnjeg žirija koji će birati najbolju seriju je popularni glumac Nikolaj Koster-Valdo, a festival se završava 13. oktobra proglašenjem pobednika.

Publika je po završetku gromoglasnim aplauzom pozdravila ekipu iz Srbije koja se poklonila punoj sali u Palati.

U zvaničnoj selekciji, osim “Kljuna” učestvuju i serije: “Christian” iz Italije, “Countryman” iz Norveške, “Dreams of Alice” iz Rusije, “Limbo…until it’s over” iz Argentine, “Mister 8” iz Finske, “Sad city girls” iz Izraela, “The Allegation” iz Nemačke, “Totems” iz Francuske i “Unknowns” iz Izraela.

Za nagradu publike otvoreno je online glasanje tako da i gledaoci iz Srbije mogu da podrže svog predstavnika “Kljun” na ovom LINKU.

Gde da gledaš seriju “Kljun”

Gledaoci iz Srbije seriju “Kljun” već imaju prilike da gledaju na televiziji Nova S, od ponedeljka do četvrtka u 21.30. Sadržaj prve četiri epizode pročitaj na ovom LINKU. U pitanju je kriminalistička serija, u kojoj mlada, ambiciozna detektivka Sonja Kljun, dobija zadatak da iz Beograda ode u Suboticu i tamo istraži navodno samoubistvo, ne očekujući da će njen dolazak pokrenuti lavinu događaja, koji će razotkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju, ali i za Sonjinu prošlost.

Boravak u Subotici preokrenuće joj život, posebno kada njoj i njenoj desetogodišnjoj ćerki počnu da se javljaju zastrašujući snovi koji se povremeno i ostvaruju. Prihvatanjem svog neobičnog dara, Sonja će razotkriti opasnu zaveru koja se krije iza navodnog samoubistva, ali i duboko zakopanu tajnu iz svoje prošlosti.

Serija je rađena po scenariju Matije Dragojevića i Ljubice Luković, u režiji Jelene Gavrilović i Uroša Tomića. Uloge tumače Ivana Vuković, Stefan Vukić, Ljiljana Blagojević, Mićko Ljubičić, Filip Đurić, Nataša Tapušković, Mirko Vlahović, Ivana V. Jovanović, Ljubiša Milišić, devojčica Drena Mršić. Kreativni producent i saradnik na scenariju je Srđan Dragojević, direktor fotografije je Dušan Grubin, kompozitor Vladimir Pejković a montažu potpisuje Nemanja Ćeranić. Izvršni producent serije je “Delirium Films”.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Advertisement