Connect with us

Intervjui

Nataša Drakulić EKSKLUZIVNO za FILM i TV: Sve o finalu i 2. sezoni serije PEVAČICA! UBICAMA 6, SLUŽBENIKU 4 i BUNARU

Nataša Drakulić otkriva šta nas čeka u nastavku najpopularnijih srpskih serija!

Published

on

Nataša Drakulić postala je sinonim za kvalitetne i gledane serije, i garantovano dobru TV zabavu. Jesen na malim ekranima, a sva je prilika da će se taj trend nastaviti i početkom sledeće godine, protiče u znaku njenih projekata. Trenutno gledamo seriju “Pevačica”, uskoro sledi premijera pete sezone “Ubica”, sada radi na seriji “Bunar”, a tokom 2022. stiže nam i “Državni službenik” – jedna od serija na kojoj nije trenutno direktno angažovana, ali na koju je ostavila snažan pečat.

Ne sumnjamo da će nas Nataša već sledeće godine obradovati i sa novom sezonom “Ubica”. U ekskluzivnom intervjuu za Film i TV ona nam otkriva kako uspeva da organizuje svoj gusti raspored, i može li uvek da isprati koju od serija je završila, na kojoj radi, a koje joj predstoje.

Nataša-Drakulić

– Dobra organizacija je sve, mada nije baš uvek lako jer produkcija snima paralelno i seriju “Državni sluzbenik koju zbog “Bunara” nisam radila. “Bunar” je serija sa velikim glumcima, drago mi je što sam deo tog projekta, ali stub ove serije je Igor Đorđevic. On je kreator, glavni pisac i glavni glumac – poručuje Nataša na početku razgovora, a mi se odmah prebacujemo na ono što zanima celu Srbiju.

Ovog vikenda gledamo finale “Pevačice”. Kako ste zadovoljni reakcijama na seriju? Da li se publici, a i vama dopao izlet u, za domaće TV nebo, nov i neistražen žanr?

– Reakcije su fenomenalne, a mi kao autori smo prezadovoljni. Upravo zbog novog žanra “Pevačica” je bila baš veliki izazov za rad. Počev od rada na samom scenaiju, istraživanju, snimanju, uklapanju centralne teme priče u žanr. On sam po sebi daje mnogo novih mogućnosti. Beskrajno zanimljiv proces.

Kada počinje rad na novoj sezoni “Pevačice”, kako napredujete sa scenarijom? Šta nas očekuje u nastavku?

– Snimanje će biti u martu sledeće godine jer naš reditelj Miloš Kodemo do tada radi na jednom stranom projektu. Scenario se uveliko radi. U nastavku će biti i mnogo novih likova, ali u našem poslu mi nikad ne govorimo unapred o tome. Uroka radi.

Za Jelenu Mur znamo da će biti deo druge sezone, a svi se pitaju hoće li se pojaviti i Milica Pavlović? I iz kog ugla bi mogla da bude sagledana njena priča u nastavku?

– Serija ima nekoliko vremenskih tokova i postoji mnogo toga što o liku koji tumači Milica (Ivana Lazić) nismo videli. Imala je i ona svoj put transformacije. Veliki pozdrav za Milicu, divna devojka.

Mnoga pitanja posle 11. epizode ostala su bez odgovora, a pokrenula su i nova. Ko je stvarno Maca (Nikolina Friganović), u kakvoj je vezi njena porodična priča sa Ivaninom, kako su povezani magovi u seriji, koja je Radetova i Bojanova priča… Koja od ovih misterija će dobiti razrešenje u finalu, a na koje odgovore ćemo još morati da pričekamo?

– Dobićemo odgovore na veći deo pitanja. Mislim da smo slikom objasnili magiju, ljudsko praznoverje, nevolje koje te teraju takvim silama. Teško je izaći iz tog lanca kad jednom upadneš u njega. Neke detalje naravno ne mogu da vam otkrivam. Bojan i Rade su veoma povezani. Bili su nekada najbolji prijatelji dok život nije umešao prste. A i sve drugarice me pitaju samo za njih dvojicu (smeh).

Kada možemo da očekujemo premijeru treće sezone serije “Državni službenik” i da li je u planu naredni nastavak? Serija je otkupljena za strano tržište, da li vas je obradovala ta vest?

– Treći serijal će krenuti sa emitovanjem na proleće. Produkcija planira nastavak. Jako me je obradovala ta vesta o kupovini jer mislim da je reč o jednom zaista sjajnom projektu, isto sa velikim glumcima. Bila sam samo dramaturg na drugoj sezoni, seriju su kreirali Dimitrije Vojnov i Gaga Antonijević, ali mi je drago što sam bila deo toga.

Kada ste prošli put najavili petu sezonu “Ubica” u istom dahu najavljen je i šesti ciklus. Razmišljate li već o sedmoj sezoni?

– Čekajte prvo da snimimo šestu (smeh). Ako sve bude u redu, polovinom decembra krećemo u snimanje nove sezone.

Nataša-Drakulić-Ubice-mog-oca-Vuk-Kostić

Nataša Drakulić i Vuk Kostić – „Ubice mog oca“

O tome šta će nam doneti peta sezona već smo dosta čitali i pisali. Šta je za vas bio najveći izazov u ovom ciklusu i kuda nas priča vodi dalje? Imate li već neke obrise šestog nastavka? Kada bi moglo početi snimanje?

– Sve je bilo nekako novo. Zbog epidemiološke situacije smo prvi put snimali zimi što je za ekipu naviknutu da se “kuva”po velikim vrućinama leti bio veliki izazov. Za početak, i glumcima je trebala nova garderoba. Prvi put imamo prošlost. Naše radnje su uvek do sada išle linearno i hronolški. Imamo i lik mrtvog, ali najvažnijeg čoveka u životu inspektora Aleksandra Jakovljevića, njegovog oca Mileta. Mislim da se Vladan Gajović izuzetno snašao. Bilo je tu još mnogo toga novoga, ali uvek ponavljam – glumci i ekipa vole ovu seriju, ona je sve promenila u televizijskom žanru. Ove godine 23. oktobra biće 5 godina od premijere. Kad pomislim šta smo sve prošli ubeđujuci nekoga da treba da se radi, pa onda i sam proces rada, seljenja na druge kanale… Tu staje čitav jedan svemir. Ali traje samo zato što ima svoju vernu publiku. Bilo je i teških momenata. Smrt Nebojše Glogovca… Nekako još se ponašam kao da je on tu, samo se dugo nismo videli, ali kao da ću ga uskoro sresti. Tamo na Dorćolu i onda ćemo sesti i zasesti…  Lično mi je ta serija donela velika prijateljstva i to je navažnije. Kad krene svako novo snimanje- ja se osećam kao kući da se vraćam.

Nataša-Drakulić-Tihomir-Stanić

Nataša Drakulić i Tihomir Stanić

“Bunar” je u žanrovskom pogledu još jedan izlet u nešto novo i nesitraženo. Videli smo da se za svaki projekat detaljno pripremate. Zbog “Pevačice” ste obilazili vlaške gatare. Koji je to neobičan izazov pred koji vas je stavio “Bunar”?

– Mnogo sam naučila, baš mnogo. Od trenutka kad mi je Igor poslao prvu verziju teksta zahtevala je ozbiljno istraživanje u mnogim sferama. Eto, za početak njegov lik je profesor filozofije. Oblasti koja je meni, sem u gimnaziji i na fakuletima, relativno nepoznata oblast. Pa se vraćaj i čitaj ponovo, jer sad moraš mnogo više toga da razumeš. Ujedno, on je i pisac, bavi se nekom vrstom “life couching”-a. E tek o tome sem ono nešto elementarno i iz opšte kulture nisam mnogo znala. Pa onda odlasci u Šumadiju gde je centralno mesto radnje, mada imamo i veliki deo radnje smešten u Beogradu. Trebalo je upoznati mentalitet da bi mogao da shvatiš i razumeš te likove. Jer meni kao Ličanki nije blizak. Ne pamtim lepše provedeno proleće nego na Igorovoj dedovini u Šumadiji gde smo radili na scenariju, tražili rešenja, pisali, brisali. Klasika scenarističkog rada (smeh).

Nataša-Drakulić-Bunar

Nataša Drakulić i Igor Đorđević na setu serije „Bunar“

Kada očekujete kraj snimanja, početak emitovanja i da li već sada možete da “osetite” zbog čega će se ova priča dopasti publici? Hoće li dobiti šansu za drugu sezonu?

– Ako sve bude u redu (pri tome naravno mislim da svi ostanemo zdravi) kraj snimanja biće početkom decembra, a emitovanje sledeće godine. Mislim da će se gledaocima dopasti jer je univerzalna priča o potrazi sa smislom koja nam je svima duboko usađena. A i zbog brilijantnog kastinga jer stvarno imamo glumački drim tim. Uz Igora tu su i Nataša Ninković, Milica Janevski, Ljuba Bandović, Nikola Pejaković, Zoran Cvijanović, Boris Milivojević, Branka Katić, Nenad Okanović, Miša Dragičević, Denis Murić, Nenad Jezdić, Milica Gojković, Tatjana Kecman, Miša Samolov, Marko Janketić, Dejan Tončić i mnogi drugi, a i jedan meni najdraži momak – Vasilije Turčinović. I za kraj, da, biće nastavka.

Telekom Srbija je u poslednje dve godine postao jedan od vodećih proizvođača serijskog sadržaja u Srbiji. Koliko je to značilo vama  s obzirom na to da sa njima trenutno radite na čak četiri serije?

Divna je saradnja i hvala Telekomu. Divne i vredne serije su nastale, filmski radnici imaju posla. Sve pohvale za profesionalizam.

Smatrate li kao i mi da je Igor Đorđević jedan od najinspirativnijih i najperspektivnijih mladih srpskih glumaca koji savršeno pliva u svakom žanru? Postoji li neki tip uloge u kojoj biste voleli da ga vidite, a da već nismo?

Nataša-Drakulić-Igor-Đorđević-Bunar

– Igor mislim da je glumio sve! Pored televizijskog žanra on je prvak nacionalnog pozorišta. Duboko mu se divim na predanosti i posvećenosti u radu. Znamo se dugo i beskrajno ga poštujem. On može da odigra sve – on je naš Danijel Dej Luis.

Kada planirate da se odmorite i kako izdržavate tempo? Ili već razmišljate o nekim novim projektima?

– Odmaraću se u penziji ako je, naravno, dočekam. Razmišljam uvek, naravno. Ja volim svoj posao i srećna sam što mogu da ga radim i živim od njega. Ali uvek se ukrade neki dan, neko selo, priroda, šuma, cvrkut ptica, gledanje zvezda, slušanje tišine. To mi uvek vrati energiju.

 

BONUS VIDEO Zavirite u svet vlaške magije!

Autor Nikola Dražović

Izvor filmitv.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

ZABRANJENO SVAKO KOPIRANJE SADRŽAJA

Advertisement