Connect with us

Domaće serije

OTKRIVAMO: Pre 13 godina bio u planu NASTAVAK serije BOLJI ŽIVOT! Evo ko je STOPIRAO snimanje!

I Dragan Bjelogrlić je bio zainteresovan da ponovo igra čuvenog Bobu u nastavku serije “Bolji život”, ali jedan čovek je rekao NE!

Published

on

Svaki put kada se reprizira mnogima najomiljenija domaća serija “Bolji život”, po rejtingu može da se takmiči sa najnovijim TV naslovima. Tako je bilo i 2009. godine, kada je četvrta repriza po redu obarala sve rejtinge gledanosti.

Velika gledanost je te godine naterala producente da razmišljaju o snimanju nastavka dogodovština Gige Moravca, Emilije, Bobe, Koke, Vikice, Guze. Autor i scenarista prve jugoslovensko-srpske sapunice Siniša Pavić dobio je od tadašnjeg direktora RTS, pokojnog Aleksandra Tijanića, zahtev da napravi predložak o novih stotinak epizoda u kojima bi publika pratila živote junaka i njihovih naslednika u današnje vreme. Dakle – dve decenije kasnije.

– Serija “Bolji život” snimana je iz tri puta od 1986. do 1991. godine. Pošto i ova poslednja repriza na RTS-u ima gledanost od gotovo 40 odsto, pojedini producenti su došli na ideju da snime nastavak i ovim povodom su kontaktirali autora Sinišu Pavića – rekao je tada izvor blizak najplodonosnijem srpskom TV piscu, i dodao:

– Želja je da se snimi priča o tome šta se dešava sa junacima serije u današnje vreme, kao i da se u seriji pojave Bobin sin, a Gigin unuk, Violetin novi muž i još dosta novih likova. Čeka se da Pavić stigne iz Grčke sa odmora, pa da vidi kakva će biti sudbina eventualnog nastavka.

Dragan Bjelogrlić: Nastavak serije “Bolji život” je dobra ideja

Dragan Bjelogrlić, kome je uloga Slobodana Bobe Popadića bila odskočna daska u glumačkoj karijeri, rekao je tada za Press da je nastavak televizijske serije “Bolji život” dobra ideja.

– Odlična je ideja da se snimi nastavak te, sada već kultne serije. Voleo bih da glumim u njoj, mislim da bi i nove serije takođe bile veoma gledane, ali, kada se snimaju nastavci, uvek postoji opasnost da se baci senka na ono što je pre toga urađeno. U svakom slučaju, treba razmišljati o tome – rekao je Bjela za Press.

Iako su Tijanić i njegov uređivački tim bili zainteresovani za nastavak serije “Bolji život”, do novih 100 epizoda nije došlo na insistiranje Siniše Pavića. Scenarista nije želeo ni da čuje za nastavak. Čak i nekoliko godina kasnije, kada se glavna glumačka postava okupila kako bi se slikala za jedan magazin i time obeležili 30 godina od početka snimanja.

Bolji-zivot-nastavak-2

„Bolji život“ 30 godina serije: Guza, Violeta, Giga, Boba i Emilija na okupu 2017. godine

– Teško je okupiti ljude oko bilo čega, a i ne može danas da se pravi “Bolji život”. Lepo što su svi Popadići zajedno proslavili taj jubilej. Oni jesu glavni akteri priče, ali mnogo je drugih, sjajnih glumaca koji su obeležili tu seriju, a nisu više živi. Kada se radi tako velika priča, nijedna uloga nije mala. Ukoliko bismo sastavili sve što je Bata Živojinović odigrao kao Macola, dobili bismo tri igrana filma. Bio je tu i Mihajlo Vitorović, Danilo Lazović, Radmila Savićević, Miloš Žutić, pa Dušan Poček, kome je hipohondar Jezdimira Uskokovića bila životna uloga. Ne može se reći da su to epizodne uloge, velike su bile i po obimu i sjajno su odigrane – rekao je pre četiri godine Siniša Pavić.

BONUS VIDEO Ovo su NAJGLEDANIJI domaći filmovi svih vremena!

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo / IMDB / Printscreen

Advertisement