Connect with us

Domaće serije

PODRUČJE BEZ SIGNALA: Evo kada STIŽE nova HIT serija sa Jovanom Stojiljković i Goranom Bogdanom u glavnim ulogama

Šestodelna drama osvojila je nagradu za najbolju svetsku seriju

Published

on

Regionalna koprodukcija, serija “Područje bez signala” (The Last Socialist Artefact), za čije je prikazivanje prava otkupila Radio-televizija Srbije, imala svetsku premijeru na najznačajnijem festivalu TV serija u Lilu “Serias Mania”. U oštroj konkurenciji od čak 60 ekskluzivnih premijera serija iz celog sveta, “Područje bez signala” osvojilo je Grand Prix za najbolju seriju u programu International Panorama.

Serija je nastala na temelju istoimenog romana Roberta Perišića, a scenario potpisuju Hana Jušić, Milan F. Živković i Jelena Paljan. Snimana je u oktobru i novembru 2020. u Hrvatskoj, i ove godine u Finskoj i u Tunisu.

Podrucje-bez-signala-01

Područje bez signala: Goran Bogdan

– Područje bez signala je posveta radu koji je sve manje cenjen, radničkoj klasi koja nestaje, a najviše “malom” čoveku koji se rve s sopstvenim dilemama i emocijama. I izuzetno nam je drago da se serija u koju smo utkali mnogo truda i emocija ovako sjajno otvara svetu – kaže Dalibor Matanić, reditelj serije.

Područje bez signala: Radnja serije

Serija govori o dvojici Zagrepčana koji dolaze u zaboravljeni gradić s ciljem da ožive odavno propalu fabriku, kako bi za misterioznog naručitelja proizveli turbinu kakva se odavno ne proizvodi.

U šest epizoda serija “Područje bez signala” prati Olega (Rene Bitorajac), spretnog biznismena, njegovog introvertnog rođaka Nikolu (Krešimir Mikić), Šeilu (Jovana Stojiljković), mladu kustoskinju koja se vraća u rodno mesto, harizmatičnog inženjera i bivšeg sindikalnog vođu Jandu (Izudin Bajrović), mladog Branoša (Goran Bogdan), radnika koji ima sve atribute novog vođe, te opuštenu, bistru, spretnu konobaricu Lipšu (Tihana Lazović) koja se uvek dočeka na noge.

Uz njih, u seriji glume Slavko Štimac, Lana Barić, Milena Zupančič, Stipe Radoja, Anđela Ramljak, Marko Mandić, Goran Marković, te brojni drugi glumci.

Podrucje-bez-signala-jovana-stojiljkovic

Područje bez signala: Jovana Stojiljković

Direktor fotografije je Marko Brdar, montažer Tomislav Pavlic, kompozitori Jura Ferina i Pavao Miholjević, dizajner zvuka Julij Zornik, scenograf Ivo Knezović, a kostimografkinja Selena Orb.

Seriju proizvodi zagrebačka “Kinorama” u koprodukciji sa slovenačkom producentskom kućom “Perfo”, srpskom “Sense Production” i finskom “Citizen Jane”. Finansirale su je Hrvatska radio-televizija i “Kreativna Europa”, a prava su unapred osigurali slovenačka televizija Pro Plus i Radio-televizija Srbije.

Serija “Područje bez signala” biće emitovana u Srbiji u prvoj polovini 2022. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo / IMDb

Advertisement