Connect with us

Filmovi

Film TOMA za Novu godinu! OTKRIVAMO kanal, dan i vreme emitovanja!

Gledaoci kraj malih ekrana ući će u 2022. godinu sa najgledanijim domaćim filmom u poslednjih 20 godina

Published

on

Posle velikog uspeha koji je postigao u bioskopima širom sveta, gde ga je pogledalo više od milion ljudi, film “Toma” biće prikazan u sklopu novogodišnjeg programa Radio-televizije Srbije.

Impresionistički portret Tome Zdravkovića (Milan Marić) prikazuje same njegove početke, vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetničkom miljeu Jugoslavije. Pored Tome, kroz film pratimo živote poznatih umetnika tog vremena — Zorana Radmilovića (Radomir Nikolić), Mike Antića (Marko Janketić), Tozovca (Ivan Zekić) itd.

Ovo je biografska priča o čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama, već kao i jednog velikog boema — po ponašanju i u duši. Film “Toma” prati dve linije radnje — 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje njegovo lečenje i kako se to poznanstvo pretvara u prijateljstvo.

Druga linija prati Tomin život — od detinjstva u Pečenjevcu, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić (Tamara Dragičević), koje će presudno uticati na njegovu karijeru i privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti ali i dna života. Ovo je priča o duši.

Televizijska premijera filma “Toma” zakazana je za 1. januar u 21.15 na RTS 1.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printscreen

Advertisement