Connect with us

Domaći film

Otkrivamo: OVO je NAJGLEDANIJI domaći film 2021!

Rekord Zone Zamfirove ipak nije oboren…

Published

on

Najgledaniji domaći filmovi 2021. godine jedan je od pojmova koji će biti veoma tražen narednih nedelja na internetu. Zato smo za vas spremili i listu najgledanijih. Film „Toma“ ubedljivo je najgledaniji domaći film u 2021. godini, sa više od 675 hiljada gledalaca, saopštio je Filmski centar Srbije.

Samo su dva filma u 2021. godini zabeležila rekordnu gledanost – „Toma“ i „Južni vetar: Ubrzanje“, pokazuje godišnji osvrt Filmskog centra Srbije o poseti domaćim bioskopima i gledanosti srpskih ostvarenja.

Tokom 2021. godine, koja je, između ostalog, bila obeležena pandemijom, i skraćivanjem, pa i kratkotrajnim zatvaranjem bioskopa, premijerno je prikazano 15 srpskih dugometražnih filmova.

Od tih 15 filmova devet je bilo podržano od strane Filmskog centra Srbije i to „Jedini izlaz“, „Kelti“, „Južni vetar: Ubrzanje“, „Nečista krv – Greh predaka“, „Nebesa“, „Pucnji u Marseju“, „Toma“, „Strahinja Banović“ i „Nije loše biti čovek“.

U godini za nama u redovnoj bioskopskoj distribuciji bila su ostvarenja: „Jedini izlaz“, „Kelti“, „Južni vetar: Ubrzanje“, „Nečista krv – Greh predaka“, „Nebesa“, „Pucnji u Marseju“, „Toma“, i „Nije loše biti čovek“. Takođe, i „Oaza“ Ivana Ikića koje je premijerno prikazana na Venecijanskom festivalu prošle godine. Bioskopski gledaoci mogli su da vide i još dva filma – „Lihvar“ i „Vampir“.

Najveći bioskopski hitovi bila su ostvarenja „Toma“, u režiji Dragana Bjelogrlića, koji je premijerno prikazan letos na Sarajevo film festivalu i „Južni vetar: Ubrzanje“, koji je potpisao Miloš Avramović, prvi put prikazan na Pulskom festivalu.

 

Oba ostvarenja imala su rekordnu gledanost u Srbiji, ali i regionu. No, ubedljivo najgledaniji film u 2021. godini u Srbiji je „Toma“. Ostvarenje Dragana Bjelogrlića o životu pevača Tome Zdravkovića pogledalo je gotovo dvostruko više ljudi od drugog najpopularnijeg filma u godini za nama „Južni vetar: Ubrzanje“, u kojem glavnu ulogu tumači Miloš Biković.

„Tomu“ je, zaključno sa 22. decembrom, pogledalo 675.188 gledalaca u Srbiji. Ukoliko se tome pridoda i bioskopska publika u Bosni i Hercegovinu, onda ta cifra iznosi – 885.910 gledalaca, pokazuju podaci FCS-a. Avramovićev nastavak filma „Južni vetar“ iz 2018. godine – „Južni vetar: Ubrzanje“ pogledalo je 389.769 gledalaca u Srbiji, a uključujući i BiH brojka je – 502.060 gledalaca.

Zapaženu gledanost u srpskim bioskopima u 2021. godini imali su i filmovi „Jedini izlaz“ i „Nečista krv – Greh predaka“, navodi se u izveštaju FCS-a.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Izvor Film i TV/Nova S

 

Advertisement