Connect with us

Domaći film

Montevideo 1. i 2. deo stižu za božićne praznike! Otkrivamo kanal, dan i vreme emitovanja

“Montevideo, Bog te video” i “Montevideo, vidimo se” svrstani su među najgledanije domaće filmove svih vremena

Published

on

Za sve ljubitelje popularnih ostvarenja reditelja Dragana Bjelogrlića“Montevideo, Bog te video” i “Montevideo, vidimo se”, Radio-televizija Srbije spremila je veliko iznenađenje. Oba dela hit filma prikazaće za božićne praznike.

Montevideo, Bog te video

Glavna nit filma je smeštena pred istorijski uspeh reprezentacije Jugoslavije u Montevideu 1930. godine na prvom Svetskom prvenstvu u fudbalu i igranje u polufinalu, kao i ličnosti mladih fudbalera, koji su svojim entuzijazmom i talentom doprineli odlasku na ovo veliko svetsko takmičenje.

Vreme radnje je u rasponu od kraja 1929. godine do početka septembra 1930. godine, kada se fudbaleri, veliki nacionalni heroji, kroz priču o tadašnjim kulturnim i društvenim događajima, najpre u Beogradu, bore sa dramskom svakodnevicom siromašnih, ali najpre neiskvarenih fudbalera sa jedne strane, odnosno beogradske i uopšte jugoslovenske buržoazije sa druge.

Radnja prati njihove živote, lične probleme, koliziju koju pravi želja za sportskim dokazivanjem naspram ustaljenog gradskog života, običaja i potrebe za poslom i preživljavanjem koje postavljaju Beograd i Jugoslavija u vreme između dva svetska rata. Osim kroz glavne protogoniste, gradski kulturno socijalni život Beograda je predstavljen i kroz mnogo sporednih likova koji pripadaju različitim klasama društva, kroz njihova razmišljanja, postavljanje prema životu i sitnim radostima.

Uloge igraju: Miloš Biković, Petar Strugar, Nebojša Ilić, Viktor Savić, Nina Janković, Milutin Кaradžić, Branimir Brstina, Vojin Ćetković, Nikola Đuričko

Film “Montevideo, Bog te video” na programu RTS 1 je u četvrtak, 6. januara, od 21.00.

Montevideo, vidimo se!

Fudbalska saga iz 1930. godine nastavlja se u glavnom gradu Urugvaja, gde se nakon napornog tronedeljnog putovanja preko Atlanskog okeana prva formirana reprezentacija tadašnje Кraljevine Jugoslavije našla među učesnicama prvog svetskog prvenstva.

Ekipa iz jedne male balkanske zemlje, kojoj svi daju minimalne šanse za uspeh, žrebanjem dobija za protivnike glavnog favorita prvenstva, reprezentaciju Brazila. Predvođeni čvrstim entuzijazmom, vizijom i idejom zajedništva, Tirke, Moša, Milutinac, Jakša i ostali momci iz tima, zahvaljujući svom talentu, mladosti i istrajnosti, ulaze na velika vrata sportske scene. Vest koja je obišla ceo svet je to da je reprezentacija Jugoslavije osvojila treće mesto na svetskom prvenstvu.

U glavnim ulogama su: Miloš Biković, Petar Strugar, Arman Asante, Viktor Savić, Elena Martinez, Branko Đurić, Predrag Vasić, Nebojša Ilić, Vojin Ćetković, Aleksandar Radojičić, Ivan Zekić, Nikola Đuričko, Srđan Todorović

Film “Montevideo, vidimo se” na programu RTS 1 je petak, 7. januara, od 21.00

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement